Zbog greške na Guglovoj mapi turisti završili usred “ničega”

Gugl retko greši, ali kada se to dogodi, možete da budete sigurni da je u pitanju nešto veliko.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

13:30

Zbog greške na Guglovoj mapi turisti završili usred “ničega”
Tri sestre / Foto: Gettyimages

Ako ste ikada posetili Modre planine u Novom Južnom Velsu, shvatili ste da je reč o jednoj od najvećih turističkih atrakcija ove australijske države.

Nedaleko od grada Katumba nalazi se neobična formacija zvana Tri sestre, iza koje se prostiru beskrajni šumski predeli Modrih planina.

Ipak, grupa entuzijastičnih turista koja se oslanjala isključivo na Guglove mape kako bi pronašla ovo mesto, prilično je skrenula s puta zbog greške tehnološkog giganta.

Centar Modrih planina tako se našao u Darganu, gradu smeštenom oko 30 kilometara južno od lokacije koju su turisti planirali da posete.

Ipak, ovo nije prvi put da turisti zalutaju u Dargan. Lokalci su još 2015. godine primetili nagli priliv posetilaca i shvatili da nešto nije u redu.

Vremenom su postali toliko očajni da su se okrenuli "ekstremnim merama": oko svojih kuća su postavili znakove na kojima piše "Modre planine se ne nalaze ovde (Guglove mape greše)! Morate da odete u Katumbu".

Meštani navode da na svakih nekoliko sati u njihovo mesto zaluta bar jedan auto, a jedan od propratnih problema su i odlasci turista u toalet, prenosi News.com.au.

"Neretko se dešava da se zaustavi autobus i ljudi pokucaju na moja vrata kako bi pitali da li smeju u toalet", kaže 61-godišnja Karen Meklaflin.

Uprkos tome što su stanovnici u više navrata slali Guglu žalbe u vezi sa ovim problemom, greška je ispravljena tek nedavno, nakon što su kompaniju pozvali mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: