Kako da dospete na "crnu listu" turističkih agencija

Turističke agencije su često na meti kritika, ali ni turisti nekada nisu bolji. Zbog raznih reklamacija koje se ciljano podnose agencije su primorane da neke turiste stavljaju na takozvanu crnu listu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

21:14

Kako da dospete na
Foto: Thinkstock

Kad krene borba između turističkih agencija i putnika, agencija uglavnom izvlači deblji kraj. Međutim, medalja uvek ima dve strane. Nisu ni svi putnici idealni, pa kroz letovanje žele i da zarade, a način ne biraju.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora JUTA-e, neki ljudi su se žalili zato što su im letovanje upropastili komparci. Drugi su tražili povraćaj kompletnog uplaćenog iznosa, jer tokom letovanja nije organizovan izlet na koji su želeli da odu.

"Imali smo situaciju da su se žalili jer je bila promaja i nisu mogli da spavaju i svi su bili bolesni. Imali smo ljude koji su slikali potpuno drugi objekat koji je zaista bio u katastrofalnom stanju želeći da predstave da je to ustvari njihova soba", nabraja Seničić.

Ovakvi "profesionalci" prvo završe letovanje, pa se onda po povratku žale.

"Kreće se prvo sa pretnjama medijima, društvenim mrežama i svemu onome što može da doprinese da agencija lošije radi", kaže Seničić.

"To su nažalost viskokoobrazovani ljudi. Ima advokata, inženjera, ima ih i u penziji, ali i onih koji su radno sposobni i koji su na visokim pozicijama u društvu i sa tim autoritetom i nastupaju".

Ali nisu samo lažne prijave i reklamacije problem. Verovali ili ne, spremanje ajvara ili zimnice u apartmanima u Grčkoj sve češće pravi problem turističkim agencijama.

"To se dešava negde od kraja avgusta i tokom septembra. Nose se šerpe tegle... paprike se kupuju u Makedoniji, a ajvar kuva u Grčkoj", objašnjava Seničić.

"Problem je u tome što je u Grčkoj skupa struja, pa imamo problem sa gazdama koji ne dozvoljavaju da se u njihovim objektima nešto tako radi".

E zato su turističke agencije prirpemile spisak nepodobnih putnika pa, ako se vaše ime nalazi na ovoj crnoj listi, prilikom pokušaja uplaćivanja ili rezervacije nekog aranžmana, možete dobiti samo jedan odgovor.

"Mi kažemo da nema mesta; da su aranžmani rasprodati".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: