Stjuardesa će vam zabraniti ulazak u avion u dva slučaja

Vazdušni saobraćaj je stalno izložen potencijalnim opasnostima, pa je osoblje uvek na oprezu. "Kada se smeškam putnicima i pozdravljam ih pri ukrcavanju u avion, dobro proučavam svakoga ponaosob", ističe stjuardesa sa 27 godina staža Dženis Bridžer.

Izvor: punkufer.hr

Ponedeljak, 19.06.2017.

08:32

Stjuardesa će vam zabraniti ulazak u avion u dva slučaja
GettyImages / Ilustracija

Informacije koje stjuardese pokušavaju da otkriju iz kratkog susreta sa putnicima na ulasku u avion su:

1. Da li ste pod uticajem alkohola ili droga?

Osoblje u avionu ima pravo da ne dozvoli ulazak osobi koja je pod uticajem alkohola ili droga, priznaje stjuardesa Sjak Šultis i dodaje:

"Odbićemo ulaz osobi koja bi mogla da ugrozi bezbednost ostalih na letu. U svojoj 30-ogodišnjoj karijeri sam to morala da učinim četiri puta, i imala sam sreću da me je podržao ostatak osoblja."

U slučaju eventualne opasnosti svi putnici bi trebalo da budu evakuisani iz aviona u roku od 90 sekundi, pa stjuardese ne žele da u takvim stresnim situacijama "pregovaju" sa osobama koje ne žele da sarađuju ili ne razumiju ozbiljnost situacije.

2. Da li ste ozbiljno bolesni?

Stjuardesa Mirijam Mimi, sa 23-godišnjim stažom, obavezno proveri i da li je putnik uplašen zbog vožnje avionom. U tom slučaju posvetiće mu dodatnu pažnju tokom leta, da bi mu pomogla da se opusti i uživa u letu. S druge strane, mogla bi da zabrani ulazak osobi koja je bolesna.

"Uvek ih pozdravim i pitam kako su. Onima koji su nemoćni, bledi ili toliko bolesni da se jedva kreću nećemo dozvoliti da uđu u avion. Svi se nalazimo u istom zatvorenom prostoru, pa ne želimo da se i drugi razbole", pojašnjava ova stjuardesa.

Iako je osoblje u avionu uvežbano za davanje prve pomoći, oni nisu doktori i ne znaju da dijagnostifikuju problem. Zato je bolje da osobe koje pate od ozbiljnijih zdravstvenih probleme svoje stanje "srede" na zemlji, pre korišćenja usluga vazduhoplovnih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: