Firenca se protiv nesavesnih turista bori crevom za vodu

Gradonačelnik Firence kaže da neki turisti nemaju "ni mrvu poštovanja" i nada se da to može popraviti crevom za vodu.

Izvor: Newser

Četvrtak, 01.06.2017.

11:26

Firenca se protiv nesavesnih turista bori crevom za vodu
Foto: Thinkstock

Dario Nardela kaže da jedan deo, od 12 miliona turista koliko godišnje poseti Firencu, ima običaj da "kampuje" na stepenicama crkve u vreme ručka.

"Sednu na stepenice, jedu i ostave đubre za sobom, bez mrve poštovanja prema našem kulturnom nasleđu", rekao je Nardela za Guardian.

On kaže da su gradski oci razmišljali o tome da kazne takve turiste, ali su odlučili da umesto toga pristupe kreativnom rešavanju problema: stepenice će stalno kvasiti vodom, tako da na njima niko neće moći da sedi.

Odluka je odmah stupila na snagu i stepenice ispred Bazilike Santa Kroče i Santo Spirito su zalivene.

Dok su neki korisnici društvenih mreža pohvalili taj potez, drugi su se bunili zbog "elitističkog" poteza koji je usmeren samo na najsiromašnije posetioce Firence, koji ne mogu da priušte ručak u restoranima.

Nardela, pak, tvrdi da u Firenci ima mnogo drugih mesta pogodnih za piknik i kaže da stepenice crkve ne služe toj svrsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: