Dubrovnik po prvi put zabeležio dolazak milionitog gosta

Dubrovnik je prvi put u istoriji zabeležio dolazak milionitog gosta u jednoj sezoni.

Izvor: jutarnji.hr

Subota, 05.11.2016.

15:37

Dubrovnik po prvi put zabeležio dolazak milionitog gosta

Foto: Dennis Jarvis / Flickr.com

Za Miricu Matojic iz Jasenovca i njenog supruga Zlatka upriličena je svečanost, a gradonačelnik andro Vlahušić je izjavio da mu je drago što je reč o domaćim gostima.

On je otkrio podatak da je pre osam godina Dubrovnik imao upola manje gostiju, ali da poslednjih godina beleži kontinuiran rast.

''Danas imamo goste starosti od 20 do 40 godina u jednakom broju kao gostiju starijih od 60 godina. Dubrovnik je postao zabavan, ali i siguran grad'', rekao je Vlahušić.

Direktorka Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić rekla je da je za Dubrovnik ovo izuzetna turistička godina.

“U godini kad smo ostvarili dvostruku titulu šampiona turizma ostvarili smo po prvi put i milioniti dolazak. Neprestano imamo oko 11 odsto povećanje u dolascima i 13 odsto u noćenjima. Ovo je izuzetna”, rekla je Vlašić.

Inače, u prvih deset meseci ove godine u Dubrovniku je ostvareno više od 3,4 miliona noćenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: