U Novom Sadu otvoren Dino-park

U Novom Sadu danas je otvoren Dino-park čiju stalnu postavku čine replike 24 dinosaurusa iz perioda mezozoika, a raspolaže i dečijom igraonicom i drugim sadržajima namenjenim najmlađima.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.04.2016.

13:56

U Novom Sadu otvoren Dino-park
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb

Dino-park je prve posetioce primio pre dva dana, a danas je održano zvanično otvaranje koje je simbolično označeno lomljenjem pinjate u obliku dinosaurusa u kome su pored brojnih mališana učestvovali i muzičar, zabavljač i kompozitor pre svega pesama za decu Minja Subota i njegov kolega, kompozitor, aranžer i producent Jovan Joca Adamov.

Dino park se nalazi u neposrednoj blizini Sportsko poslovnog centra "Vojvodina" (SPENS), na lokaciji koja je decenijama bila zapuštena, a koju su radnici JKP "Gradsko zelenilo" potpuno uredili i sada je namenjena pre svega najmlađima.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb
Portparolka Fondacije "Dino-park deci na dar" Milana Krstin rekla je novinarima da stalnu izložbu Dino-parka čine replike 24 dinosaurusa iz perioda mezozoika, od kojih je većina multimedijalnog tipa, odnosno ispušta zvukove i pokreće pojedine delove tela.

"Pored replika dinosaurusa Dino-park raspolaže i dečjom igraonicom prilagođenom za decu uzrasta do 12 godina, bioskopom 12 D, "Dini Dig Site" prostorom ispunjenim peskom u kome mališani mogu da se igraju arheologa i iskopavaju fosile dinosaurusa, "Dino tetrom", odnosno binom na kojoj će gotovo svakodnevno biti izvođene pozorišne predstave za decu, muzički i drugi programi namenjeni najmlađima, "Dino zoo vrt" sa dva poni konjića koje deca mogu jahati, a tu je i bogato opremljena suvenirnica", rekla je Krstin.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb
Savetnik direktora za medije JKP "Gradsko zelenilo" Ivan Nožinić je rekao da se nada da su Novosađani zadovoljni novom turističkom atrakcijom koju su otvaranjem Dino-parka dobili u svom gradu.

On je kazao da se Dino-park prostire na površini od 1,7 hektara i da se uređenje tog prostora uklapa u akciju "Parkovi umesto deponija" koju je pre dve godine inicirao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Ugovor sa Fondacijom "Dino-park deci na dar" je potpisan na četiri godine, a predviđeno je da park tokom godine radi od marta do novembra i to svih sedam dana u nedelji", kazao je Nožinić.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap / bb
Prema njegovim rečima, Dino-park će se vremenom dopunjavati novim sadržajima, a oni koji će u najskorije vreme biti aktivirani su adrenalin park i streljana, a od 3. maja sa radom počinje i "Dino rođendaonica".

Mališani i njihovi roditelji imaju priliku da nauče više o dinosaurusima i periodu iz istoriji planete zemlje kada su te džinovske životnije bili njeni stanovnici i to od stručnih vodiča koji će ih upoznati sa karakteristikama svakog od dinusaurusa čije replike su izložene u Dino-parku.

Celodnevna ulaznica za decu košta 200 dinara, za odrasle 300 dinara, a za mališane uzrasta do tri godine ulaz je besplatan. Boravak u parku za posetioce je neograničen u okviru radnog vremana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: