Robot-prtljag pravi vas svuda

‘Pametni’ prtljag ostavlja putnicima odrešene ruke.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2016.

11:15

Robot-prtljag pravi vas svuda
Foto: Screenshot

Opremljen senzorskom kamerom i Bluetooth tehnologijom, kofer koji je dizajnirala izraelska kompanija NUA Robotics prati putnike gde god da krenu zahvaljujući upotrebi posebne smartfon aplikacije.

Novi izum, koji je još uvek u fazi protoripa, ima sposobnost detektovanja blizine korisnika i izbegavanja prepreka na putu. Njegova brzina trenutno je ograničena na 5 kilometara na čas, ali će se u budućnosti kretati znatno brže, saopštio je Aleks Libman, suosnivač i izvršni direktor kompanije NUA Robotics.

U kofer će biti ugrađenja i baterija na punjenje koja će trajati između 60 i 90 minuta, i koja će u kasnijim fazama razvoja proizvoda moću da se skine i ponovo vrati na mesto. Trenutno se puni priključivanjem na električnu mrežu. Proizvod se takođe može koristiti za punjenje raznih električnih uređaja putem USB priključka.

Pametni prtljag opremljen je i specijalnim alarmom koji sprečava krađu, kao i sistemom za slanje podataka na smartfon u realnom vremenu, poput njegove težine i lokacije. Na tržištu bi trebalo da se nađe do kraja godine, piše britanski "Telegraf".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: