Održana prva trka sa bojama u Srbiji

Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog porekla održana je juče u Beogradu u Hajd parku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2015.

09:16

Default images

Color RUNNING trka sa bojama inspirisana je hindu festivalom boja HOLI kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležavaju sreću novih početaka. Color RUNNING trkom mi smo želeli da obeležimo početak angažovanja šire javnosti u rekreativno trčanje i sport uopšte.

Zasigurno najluđu trku ove godine u Srbiji završilo je 400 velikih i 45 malih trkača. Treneri iz dečije škole sporta Pokret za okret bili su zaduženi za zagrevanje mališana koji su u 17:30 časova započeli trku na 600 metara. Najbrži obojeni i nasmejani mali trkači dobili su RUNNING robni paket i vredne nagrade od plivačkog kluba NUN.

U 18:30 časova, nakon zagrevanja Mia Fit i Ninas fitnes tima, trku na 5.3 kilometara trkači su započeli u color RUNNING belim majicama a 25 volontera ih je po svakom pređenom kilometru zasipalo najveselijim bojama tako su trku završavali obojeni od glave do pete.

Zabava uz muziku osmehe i fotografisanje nastavljena je i nakon prolaska kroz cilj, a kompanija Garmin Srbija se potrudila da osim glavne nagrade za pobednika GPS sat, obezbedi i nagrade za najkreativnije obučene. Trkače sa perikama, naočarama, obojene najluđim bojama fotografisao je Garmin fotograf a imena nagrađenih će za koji dan biti objavljena na facebook stranici Garmin Srbija. Najbolji u velikoj trci dobili su i RUNNING robni paket kao i mesečnu članarinu u teretani Tonus. Car:Go zvanični prevoznik trke je bio zadužen da prevoz obojenih trkača.

Trka color RUNNING je amaterskog karaktera s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. To znači da je namenjena rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Organizator trke s bojama Color RUNNING je atletski klub RUNNING. Partneri trke su GO Savski Venac, DKC Majdan i Savez za rekreaciju i fitness Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: