Putovanja

Krakov: skrivene zanimljivosti

Krakov je jedan od gradova koje možete obići ukoliko dolazite u Poljsku na Evropsko prventsvo u fudbalu ove godine. Ipak, ukoliko niste ljubitelji fudbala, ovaj grad možete obići u bilo koje doba i otkriti skrivene kutke koje mnogi propuste da vide.

Poljska ponedeljak 21.05. 13:18 Komentara: 2

Lavov – stari grad sa novim stadionom (FOTO)

Ovaj grad ima mnogo imena - Lavov, Lemberg, Leopolis, pa tako iima mnogo lica. Nema tu toliko očuvanih starina i spomenika kao u Pragu, ali nema ni milione turista. Ono što možete očekivati od Lavova je malo magije, jer je ovo jedan od najlepših gradova Evrope.

City Break sreda 30.11. 15:00 Komentara: 7

Bilbao: baskijski grad sa lavovskim klubom

Bilbao se nalazi na severu Španije, u blizini plaža i najveći je i najživahniji grad u Baskiji sa najstarijim stadionom u zemlji. Bilbao se stalno menja i renovira, ulaže se u spektakularne projekte i savremenu arhitekturu što pokazuje primer fantastičnog Gugenhajm muzeja i to ga čini jednim od najuzbudljivijih gradova u Španiji.

Španija četvrtak 29.09. 17:39 Komentara: 6

Barselona - dragulj Evrope

Džordžu Orvelu nije bilo ni malo teško da napravi omaž Kataloniji. Inspiracije je tamo na pretek, jer od divnih prirodnih pejzaža, pa do urbanih delova Kosta Brave, sve upućuje na ogromno bogatstvo ove pokrajine. Možda i najveći dragulj u kruni španskog kralja je - Barselona.

Španija subota 28.05. 13:48 Komentara: 10

Kako je biti navijač u Španiji?

Hose Antonio Gajare navija za Osasunu iz Pamplone. Sam kaže da taj tim ne pripada kremu španskog fudbala, ali da navijači Osasune najviše žele pobedu protiv Reala. Zašto? Evo odgovora na to pitanje.

Španija utorak 3.05. 11:37 Komentara: 3

Milano - Italija u malom

Na put u Milano će vas verovatno navesti želja za šopingom, fudbalom i operom ali je dovoljan samo jedan pogled na „Duomo” katedralu da ostanete bez daha. Milan se smatra modnom prestonicom i centrom glamura i fudbala ali je prilično potcenjen kao istorijski grad u kom se mogu videti mnoge znamenitosti.

Italija utorak 5.04. 11:14 Komentara: 9