Putovanja

Etnorestoran Salaš u Zemunu

Tanjiri su u staromodnim bakinim kredencima, jastuci vezeni . A trpeza, prava salaška: supa od morke, kicoška čorba, pa salaški kotlid, riba koja se priprema uz zvuke tambure. Potom pride: mirisne štrudle, gamboce i vanalice, pa na to još dinja sa medom. Sve to uz stare recepte vojvođanske kuhinje i uz vina iz najboljih domaćih podruma.

Srbija sreda 16.02. 10:33 Komentara: 5

Beč: Večera u tami

U želji da ljudima koji nemaju oštećen vid približe slepilo kao stanje, a ujedno i da stvore radna mesta za ljude sa oštećenim čulom vida, u Beču su otvorena dva restorana u kojima se gostima koji nemaju oštećen vid nudi neobičan doživljaj - „Večera u tami". Okusiti, omirisati, opipati - to je moto ove ponude.

Austrija sreda 2.02. 19:36 Komentara: 0

U Sombor na paprikaš

Ovde se gost najpre posluži pršutom, kajmakom, domaćom projom od kukuruznog brašna i drugim špecijama. Zatim na red dolaze razna jela sa roštilja koja gosti nikada ne propuštaju.

Srbija ponedeljak 31.01. 07:00 Komentara: 7

Jugonostalgija u Njujorku

Subota je uveče na Menhetnu. Probijam se kroz ulice pune hipstera i žurim na sastanak sa svojom prijateljicom Amrom - treba da se nađemo na jednom uglu u kvartu East Village.

SAD petak 27.08. 22:05 Komentara: 25

Restoran Bled ostao bez bašte

Zbog povećanih taksa za držanje „kariranih stolnjaka” na pločniku, predstavnici UP „Višnjica” zatražili smanjenje površine bašte, a dobili zaključak o njenom uklanjanju

Vesti petak 20.08. 06:00 Komentara: 5

Ćevapi i urmašice u srcu Vijetnama

Grad Ho Ši Min - nekadašnji Sajgon - kulinarska je metropola Vijetnama. Nebrojenom nizu tamošnjih restorana nedavno se pridružio i jedan lokal u kojem se može uživati u ćevapima i livanjskom siru ali i kobri sa žara.

Vijetnam utorak 27.07. 06:50 Komentara: 2

Ada Safari, opuštena klopa

Ako se odlučite za restoran na jezeru, predlažemo vam pastrmku i bilo šta s roštilja, veoma je ukusno i odlično spremljeno. Ćevapi su uvek korektni. Odlična je i jagnjetina ili teletina ispod sača, mekana i onako lepo lepljiva.

Srbija nedelja 18.07. 06:20 Komentara: 1

CNN: Dalmacija je gastronomski raj

CNN je hrvatsku Dalmaciju postavio na prvo mjesto među četiri najzanimljivije gastronomske destinacije na svijetu. Uz Dalmaciju, tu su još uvrštene španjolska Andaluzija, francuska Burgundija i čileanska Patagonija.

Vesti sreda 7.07. 18:55 Komentara: 33

Vršac: 1.000 vinskih podruma

Pre Drugog svetskog rata, u vršačkim podrumima vino se pilo na – sate i metre, za dinar ili dva, koliko je koštala ulaznica, moglo se piti sat-dva, ili ispijati „belo” iz čaša sa crte, dugačke metar-dva

Srbija sreda 7.07. 18:50 Komentara: 6
strana 1 od 2 idi na stranu