Putovanja

Riječki karneval: eksplozija veselja i smijeha

Čak 107 grupa iz Rijeke, ostatka Hrvatske i bijelog svijeta, a u njima gotovo devet tisuća čudnovatih stvorenja, grad pod drevnim Trsatom prve nedjelje mjeseca ožujka učinili su središnjom točkom karnevalskih i tome sličnih zbivanja od južne do sjeverne zemljine polutke.

Hrvatska ponedeljak 7.03. 09:00 Komentara: 0

Šoping festival u Istanbulu

Istanbul će od od 18. marta do 26. aprila 2011. godine biti glavni grad šopinga. Tokom 40 dana i noći „Istanbul Shopping Festa” radost festivala će se osetiti u više od 90 tržnih centara, koji nude na stotine domaćih i stranih brendova.

Vesti ponedeljak 21.02. 07:34 Komentara: 1

Riječki karneval među 5 najboljih

Među zemljama u kojima se, izvan Brazila, održavaju najbolji karnevali našla se i Hrvatska, točnije karneval na Kvarneru. Taj je izbor napravio Travel News Gazette, a objavio Independent.

Vesti četvrtak 17.02. 08:38 Komentara: 0

Počeo Praznik mimoze u H. Novom

Praznik mimoze otvoren je juče u Herceg Novom. Međunarodnu izložbu cvijeća otvorila je glumica Varja Đukić, festival vina ministar poljoprivrede Tarzan Milošević, dok je koncertom Željka Bebeka i zvanično počela hercegnovska fešta.

Vesti subota 5.02. 18:00 Komentara: 0

Vodič kroz najveće karnevale sveta

Kad se uvuče pod kožu – nema spasa. Karnevalska zbivanja na svim paralelama i meridijanima mamac su i za putovanja i kušanje nekog novog karnevalskog okusa, a iako je Riječki karneval definitivno najbolji i najljepši, a bome karnevalska događanja i najdulje traju, svijet nudi pravu šarolikost guštanja pod maskama.

Zanimljivosti utorak 1.02. 06:40 Komentara: 3

Najlepše božićne pijace u Evropi

Kraj novembra i početak decembra je vreme kada evropske gradove pogađa talas božićne euforije. Tezge pretrpane tradicionalnim rukotvorinama, slasnim zalogajima i kuvanim vinom samo upotpunjuju lokalni šarm.

Austrija utorak 30.11. 06:40 Komentara: 1

Božićni vašari

Evropski gradovi već su okićeni i novogodišnja atmosfera uveliko vlada ulicama. Duh Božića oseća se na svakom koraku, a serije festivala i vašara na ulicama i trgovima bude praznično raspoloženje.

Vesti nedelja 28.11. 06:40 Komentara: 0

Festivali i karnevali u Kolumbiji

Tačno je da ceo latinski svet živi u groznici obožavanja lepote, a pre svega tela. Na nekim plažama Rija prestar je svako već sa 30, a u Buziosu i sa 20 godina. U Barankilji ima lepotica, i te kakvih! Ali tu su u povorci i bakice od 80 godina, sa obilnom ali ukusnom šminkom, doterane raskošno kao Pepeljuge na balu. A tu su i deca, neka stara samo pet godina

Kolumbija petak 12.11. 23:10 Komentara: 1

Moje putovanje: Minhen

U Minhenu sam imao smeštaj, koji sam našao koristeći ‘Couchsurfing’. To je jedan veoma lep i koristan projekat, a zasniva se na povezivanju ljudi iz celog sveta preko sajta, gde svaki korisnik treba da napravi svoj profil i da što više informacija o sebi

Nemačka sreda 3.11. 22:00 Komentara: 3
strana 1 od 3 idi na stranu