Putovanja

Šoping festival u Istanbulu

Istanbul će od od 18. marta do 26. aprila 2011. godine biti glavni grad šopinga. Tokom 40 dana i noći „Istanbul Shopping Festa” radost festivala će se osetiti u više od 90 tržnih centara, koji nude na stotine domaćih i stranih brendova.

Vesti ponedeljak 21.02. 07:34 Komentara: 1

Istanbul - Ejup i Zlatni rog

Ejupova džamija, jedna od najvećih svetinja islama, nalazi se na istoimenom trgu, u neposrednoj blizini radnjica gde se - sudeći po firmama - kavurma i pastrma služe kao „fast food“, gde se može pojesti doner (grčki giros), a mušterijama se nadaju i neizbežni čistači cipela.

Turska četvrtak 24.06. 06:00 Komentara: 4

Istanbul - užina pod Judinim drvetom

Kad putnika namernika umori poseta palatama, muzejima i džamijama nekadašnje vizantijske i otomanske prestonice, i kad mu dosadi cenkanje u dućanima pokrivenog bazara, osvežiće ga plovidba Bosforom kraj obala ljubičastih od cvetnih stabala

Turska ponedeljak 17.05. 06:40 Komentara: 5

Vozom Istanbul-Teheran

Voz na liniji Istanbul-Teheran, saobraća jednom nedeljno i to sredom. Put avionom traje 3 sata, dok je vozom Trans-Asia Express potrebno tri dana i tri noći.

Turska nedelja 9.05. 00:05 Komentara: 3

Istanbul - danju gužva, a noću ludilo

Kažu da nijedan evropski grad noću nije tako živ kao Istanbul. Ima za svakog ponešto: od klubova u kojima se okupljaju samo bogataši pa do običnih garaža u kojima trešti „buka“. Tu je i dobra hrana.

Turska ponedeljak 25.01. 06:50 Komentara: 3

Istanbul, evropski grad kulture 2010

Istanbul je jedan od tri glavna evropska grada kulture za 2010. godinu i to pre svega zbog njegove viševekovne istorije i savremene umetnosti. Sa druge strane, trebalo bi poboljšati položaj manjina u tom gradu.

Turska subota 9.01. 06:40 Komentara: 9

Istanbul, video reportaža (2)

Poslednje jesenje dane iskoristili smo kako bismo posetili Istanbul, vrata Orijenta. Grad na Bosforu, prestonica dva velika carstva, danas je moderan milionski grad sa mnogo lica. A da biste ga razumeli i zavoleli moraćete da upoznate svako od njih

Turska subota 21.11. 05:00 Komentara: 0

Istanbul, video reportaža (1)

Poslednje jesenje dane iskoristili smo kako bismo posetili Istanbul, vrata Orijenta. Grad na Bosforu, prestonica dva velika carstva, danas je moderan milionski grad sa mnogo lica. A da biste ga razumeli i zavoleli moraćete da upoznate svako od njih

Turska nedelja 15.11. 05:00 Komentara: 0

Istanbul, grad na dva kontinenta

Istanbul, u „prevodu“ Carigrad, jedini je grad koji se prostire na dva kontinenta, svojom dužinom od 150 kilometara, sa blizu 15 miliona stanovnika. Istanbul ima tri dela: stari evropski (Stambol) i novi evropski (Galat), koji razdvaja zaliv Zlatni rog, i azijski koji se nalazi sa druge strane zaliva Bosfor. Nastao je na mestu prvobitnog naselja Bizant tokom vizantijske vlasti.

Turska petak 16.01. 08:00 Komentara: 21