Putovanja

Provansa – pravi odmor

U Arlu možete videti prizore sa slika Van Goga, u Marseju scene jurnjave iz filma Francuska veza, a u živopisnoj oblasti Luberon šetati poljima punim lavande

Francuska subota 29.05. 07:00 Komentara: 7

Azurna obala, sjaj i glamur

Monako, Nica, Kan. Tu žive ili odsedaju poznati, od prinčeva i princeza, do glumaca i sportista, većinu je nemoguće sresti jer je sve učinjeno da uživaju i (ne)brinu o svojim bankovnim računima. Frančesko Grimaldi Malicija je stigao prvi, u 13. veku…

Monako sreda 17.03. 16:58 Komentara: 2

Nudističke plaže i ponašanje na njima

Putnici imaju običaj da na putu uživaju u ultimativnoj slobodi. Ipak, kod mnogih postoji psihološka barijera prilikom odlaska na nudističke plaže, piše Matador Travel. Prema listi koju je sastavio portal Go Nomad, najbolje nudističke plaže skoncentrisane su u Francuskoj, Španiji, Grkoj i Hrvatskoj.

Grčka utorak 16.02. 07:00 Komentara: 23

Tulon - i Provansa i Azurna obala

S obzirom da ima veliku luku i vojnu bazu, Tulon (fr. Toulon) je manje turistički orijentisan, ali je odlična baza za istraživanje izuzetno zanimljive okoline – na samo 180 km od Tulona nalaze se Marsej, Aix-en-Provence, St. Trope, Kan, Nica, i Monako.

Francuska petak 20.11. 02:00 Komentara: 1

Antib, drevni grad na Azurnoj obali

Antib je jedno od najpoznatijih letovališta na Azurnoj obali, savršeno je pozicionirano između velikih centara Nice (20 km) i Kana (12 km). Antib je uspeo da sačuva istorijski šarm, ali i da održi dobar provod i noćni život.

Francuska utorak 15.09. 06:20 Komentara: 8

Najbolje plaže EU

Britanski Guardian je sastavio listu najboljih plaža za one koji na moru vole da pešače – Španija, Portugal, Grčka i Francuska.

Grčka utorak 8.09. 07:00 Komentara: 10

Sen Trope

Naizgled jedan od mnogih istovetnih morskih gradića, obložen mekim tonovima fasada, sa antičkom lukom u kojoj se među starim ribarskim brodićima tiskaju ogromne luksuzne jahte, Sen Trope će možda na prvi pogled ostaviti utisak već viđenog mesta. No, ono što ovaj grad čini toliko posebnim jeste atmosfera radosti, bujanja života i lepote na svakom koraku.

Francuska četvrtak 14.06. 00:19 Komentara: 8