Putovanja

Romantika na senovitim obalama Malte

Na samo nekoliko kilometara od Valete, glavnog grada Malte, nalazi se The Westin Dragonara Resort. Ovaj prelepi veliki hotelski kompleks idealan je izbor za medeni mesec ili porodičan odmor, poslovno okupljanje, ali i za svakog ko želi romantičan odmor na slikovitim obalama azurne vode Sredozemnog mora

Malta sreda 9.03. 16:46 Komentara: 0

Kompletan vodič kroz Tunis

Tunis je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi, ali i u Srbiji - godišnje ga poseti preko 7 miliona turista, od toga 25.000 ljudi iz Srbije.

Tunis nedelja 16.01. 22:00 Komentara: 19

Granada je duša Španije

Gitara, flamenko, vino, masline i Lorka. Sve ono po čemu se prepoznaje Španija, što čini dušu Španije, naći ćete u Granadi, glavnom gradu istoimene provincije u pokrajini Andaluziji.

Španija sreda 22.12. 06:50 Komentara: 3

Milenijumskim mostom do sahat-kule

Mešavina je to mediteranske arhitekture, uz nešto socrealističkih zdanja, ima još ostataka uticaja Otomanskog carstva te sa primesama centralnoevropskog stila, tek Podgorica mi je bila prijatno otkriće tokom sunčanih jesenjih dana.

Crna Gora sreda 22.12. 06:40 Komentara: 9

Blato - Večeras je naša fešta

Iako se invent o kojem pišem dogodio u Beogradu, ipak je ovo dopisnica iz Blata, ne samo zato što je te večeri koncertna sala Sava centra bila Dalmacija, uglavnom Korčula, preciznije Blato, nego zbog neke vrste duhovnog teleportovanja. Naime, kada je glumac Aljoša Vučković za tu priliku u ulozi neke vrste konferansijea i naratora najavio klapu Kumpanji iz Korčule momci iz te grupe su ga složno opomenuli: Blato, Blato!.

Hrvatska nedelja 19.12. 22:05 Komentara: 7

Pula - Sreća po izlasku iz lavirinta

Bila je nedelja, a iz brodogradilišta Uljanik, koje je bilo na drugom kraju zaliva Pule, iza hotela Rivijera i Arena dopirali su ulomci neke svečane koračnica. Zna se, biće porinuće, isporuka nekoga broda Rusima ili Skandinavcima i veselo čitavog dana. Odlično za naš tajni plan...

Hrvatska ponedeljak 6.12. 22:00 Komentara: 0

Mrtvačkom kočijom kroz zabiti Albanije

Djevojke su se za tu gotovo fantastičnu avanturu pripremale mjesecima, ali ništa ih nije moglo dovoljno pripremiti za dogodovštine koje su doživjele tijekom nekoliko tjedana boravka u živopisnoj unutrašnjosti Albanije.

Albanija četvrtak 2.12. 22:00 Komentara: 12

Napulj u dva dana (2)

Za pravo "Napoli" iskustvo, idite u Trattoria Mangia e Bevi (Via Sedile di Porto 92) koja se nalazi u univerzitetskom kvartu Napulja. Sedite za komunalni sto, među studente i lokalce, i zamolite upravo nekog od njih da vam protumači jelovnik.

Italija utorak 30.11. 06:50 Komentara: 0

Šipan, dubrovačka kalja

Jedna velika zelena buba sporo se vukla preko sara mojih JNA čizama dok sam ispod masline skoro budistički meditirao za septembarskog, još uvek letnjeg, jarkog dana na Šipanu, ostrvu kod Dubrovnika.

Hrvatska subota 27.11. 22:00 Komentara: 48
strana 1 od 14 idi na stranu