Putovanja

Svet gleda čudo u Šarganu

Čuveni voz „ćira“ krstari uskom prugom i lagano gazi prema Republici Srpskoj. Najviše Belgijanaca, Rusa i Italijana. Železnica treći put preobrazila zapad Srbije.

Srbija nedelja 17.04. 19:01 Komentara: 15

Vlak Ćiro vraća se u Dubrovnik

Popularni vlak “Ćiro” vraća se u Dubrovnik, dade se zaključiti nakon sporazuma o zajedničkom projektu 17 kilometara duge uskotračne željezničke pruge od Dubrovnika do Uskoplja što su ga u četvrtak u Dubrovniku potpisali dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i tajnik Udruge prijatelja uskotračne željeznice bez granica Ivan Boban.

Vesti petak 4.03. 14:47 Komentara: 3

London iz perspektive stanice Viktorija

Kada sam prvi put seo u „tjub“, kako jednostavno svoju podzemnu železnicu zovu stanovnici Londona, a što u prevodu prosto znači cev, osetio sam se kao da tom linijom putujem nekoliko godina, a sve je to, pomislih sa onim tipičnim beogradskim cinizmom, zahvaljujući iskustvima koja mi je priuštilo Gradsko saobraćajno preduzeće Beograda

Velika Britanija subota 29.01. 07:00 Komentara: 3

Železnica bivše Juge

Voz Subotica - Beograd - Bar je, ruku na srce, imao i mnogo mana. Jedna od njih bili su misteriozni zastoji, bez objašnjenja i za putnike logičnih razloga, koji su ponekad trajali satima, što je putnike u iskušenje da izađu i putovanje nastave pešice.

Srbija četvrtak 27.01. 06:50 Komentara: 8

Voz Beograd-Istanbul drugom trasom

Na međunarodnoj pruzi Beograd-Sofija-Istanbul, zbog radova na delu bugarskih železnica između Plovdiva i Dimitrovgrada(Bugarskog), od nedelje 12. decembra do 28. februara 2011. godine, izmenjena je organizacija saobraćaja međunarodnih putničkih vozova.

Vesti utorak 14.12. 06:00 Komentara: 1

Nova zaustavljanja međunarodnih vozova

Od novog reda vožnje, koji je supio na snagu 12. decembra, međunarodni vozovi iz Beograda u 15.20 sati za Venciju, Vilaha(Villach Hbf) u 19.25 sati i Švarcaha(Schwarzachst.Veit)u 4.30 sati za Beograd, zaustavljaju se u stanicama Kukujevci, Martinci i Putinci radi ulaska i izlaska putnika.

Vesti utorak 14.12. 05:40 Komentara: 1

Novi železnički red vožnje

"Železnice Srbije" u nedelju, 12. decembra prelaze na novi red vožnje, koji će važiti do 10. decembra 2011. godine. Sve evropske železničke uprave od tog dana saobraćaće po novom voznom redu, obkavile su Železnice Srbije.

Vesti subota 11.12. 06:00 Komentara: 3

Ponovo štrajk grčkih železnica

Zbog štrajka Grčkih železnica, najavljenog za danas( 8.decembra), kao i 15. decembra, međunarodni vozovi "Hellas Express" i "Olympus" na relaciji Beograd - Solun - Beograd, saobraćaće samo do i od Đevđelije.

Vesti sreda 8.12. 05:50 Komentara: 0
strana 1 od 6 idi na stranu