Putovanja

Grčka hit i pored krize

Turisti koji se ovog leta zapute ka Grčkoj ni na koji način neće osetiti bilo kakve posledice nedavnih demonstracija u ovoj zemlji. Na neki način možda će čak imati i koristi, jer na većini rampi zaposleni, u znak protesta zbog mera štednje, ne naplaćuju putarinu.

Grčka sreda 2.06. 06:50 Komentara: 4

Dassia, mir na Krfu

Dassia je prvo mesto koje je počelo da razvija turizam na Krfu, a danas je nepretenciozno, ali popularno letovalište, omiljeno pre svega među porodicama s decom i parovima koji žele da se osame.

Grčka ponedeljak 29.06. 07:00 Komentara: 23

Plaže na Krfu

Čitava severna obala Krfa prepuna je ribarskih sela i malih uvala sa modernim hotelima, diskotekama i dobrom musakom. Pored toga, postoje odlični kampovi, marine, i sijaset mletačkih ruševina

Grčka sreda 22.04. 12:20 Komentara: 86

Krf, raj s burnom prošlošću

Postoji najmanje pet dobrih razloga da se ode na Krf, ili Kerkiru, što je staro ime ovog najsevernijeg grčkog ostrva. Ime koje je ono, prema predanju, dobilo po rečnoj nimfi koju je oteo bog mora Posejdon.

Grčka utorak 14.04. 06:48 Komentara: 12

Paksos, okolina Krfa

Na samo 1h feribotom od Krfa, Paksos ima male uvale, šljunkovite plaže, živopisne uličice pune taverni, i mnoštvo obalskih pećina. Nema aerodrom, i time je uspeo da se delimično spasi masovnog turizma.

Grčka nedelja 24.08. 06:02 Komentara: 2

Grad Krf - Kerkira

Uske popločane ulice, mali trgovi, skrivena dvorišta i visoki balkoni na kojima često visi veš, deo su harizme ovog pomalo ruiniranog grada

Grčka subota 23.08. 16:00 Komentara: 4