Putovanja

Jabuka, visoravan na mrtvoj straži

Jabuka je visoravan na 1.200 metara nadmorske visine, podjednako udaljena od Prijepolja i Pljevalja. Dakle, granica. Po čemu je (bila) poznata? Tu je ubijen Boško Buha, mladi Slavonac, slavni bombaš, iz vremena koje je negovalo sećanje na pobede. Tu mu je grob.

Srbija ponedeljak 21.02. 07:56 Komentara: 3

Turizam zdrave hrane HR i Srbije

Projekat prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije “Ruralni turizam bez granica“, koji je decembra prošle godine dobio podršku na IPA programu Evropske unije, predstavljen je u Apatinu. Programom je predviđeno da domaćinstva koja će proizvoditi ekološku hranu i baviti se starim umetničkim zanatima prođu obuku koja će im pomoći da robu plasiraju na turističkom tržištu.

Vesti sreda 16.02. 10:49 Komentara: 2

Blago sa Oplenca

Svetogorske ikone, zlatna dijadema, Faberžeov ram, to su samo neki od izuzetno vrednih predmeta koji se čuvaju u Zadužbini kralja Petra Prvog Karađorđevića na Oplencu.

Srbija subota 1.01. 06:50 Komentara: 3

Mali Radinci, usred panonskog snega

Bilo je to one zime kada se na svim prevojima oko Rume nije moglo proći lako, smetovi su bili gotovo dva metra na ulazu u Male Radince, pa su se samo uz pomoć dobrih guma, lanaca i lopata oni najuporniji probijali do naselja. Ja sam bio u autobusu baš takvih putnika koji su se usred mora snega sa pahuljicama kao morskom penom, koja se lepila na okna, gledao da li ćemo se probiti. Jednom smo morali svi da izađemo, da raščišćavamo sneg i da poguramo nemoćno vozilo da bi se našli na željenoj destinaciji.

Srbija subota 1.01. 06:40 Komentara: 0

Debeljačka jezera

Kompleks revira čini pet jezera od kojih su četiri kultivisana i uređena po svim merilima takmičarskih voda. Ovo su veštačka jezera nastala u starom glinokopu, koji se vremenom ispunio vodom

Srbija utorak 28.12. 06:40 Komentara: 2

Uzvodno ka Starom Slankamenu

Moj saputnik, doajen među čamdžijama, a kažu, i među fotografima, izračunao je da nam od Savskog rukavaca na Adi Ciganliji do Starog Slankamena treba ceo dan.

Srbija subota 18.12. 06:03 Komentara: 4
strana 1 od 13 idi na stranu