Putovanja

Ambasadorka Australije u valjevskom kanjonu

Na zasigurno najtežoj avanturi koja se organizuje u Srbiji, Tribe kanjoning avanturi, učestvovala je i po prvi put ambasadorka Australije Helena Studert sa kćerkom Hanom. One su prebrodile izazove Valjevskih planina.

Vesti ponedeljak 11.07. 16:02 Komentara: 8

Upoznajte divlju Srbiju - kanjoning

U Srbiji postoje neverovatna i neistražena prirodna bogatstva koja sa sobom nose i veliki turistički potencijal. Možda su neki od vas i posetili Valjevske planine ili Valjevo, a nisu znali šta im je na dohvat ruke.

Srbija petak 17.06. 19:56 Komentara: 18

Rapa Nui pobednik konkursa BA i B92

Proglašen je pobednik nagradnog konkursa „Turista – avanturista” koji su pokrenuli British Airways i B92.net. Pobedničku fotografiju i reportažu “Rapa Nui – Uskršnje ostrvo” poslao je Branislav Unković i osvojio dve besplatne povratne karte do Londona (sa plaćenim taksama).

Moj put subota 14.03. 06:00 Komentara: 4

Agios Stosis, Zakintos

Dok smo silazili niz stepenice šuškanje guštera u žbunju i svuk talasa koji zapljuskuju obalu počeo je da se meša sa laganim zvucima deep house-a koji je dopirao iz zvučnika kafića na plaži. Dva barmena u kamenom šanku uzidanom u stenu, jedan konobar, dva dj-a uz devojku koja nas je dočekala na ulazu skoro da su mogli brojčano da pariraju broju gostiju.

Moj put četvrtak 26.02. 12:22 Komentara: 5

Leto na Krfu

Pre dolaska na Krf, obavezno rezervišite kola preko rent-a-car agencije kojih na ovom ostrvu ima stvarno u velikom broju. Ovo je zaista prvi korak koji morate da uradite ako želite da vidite ovo prelepo ostrvo.

Moj put četvrtak 26.02. 11:59 Komentara: 43

Dvorci Loare

Obilazak Dvoraca Loare nikako ne treba propustiti ako se zateknete u Parizu. Ukupno ih je 66 i svaki od njih ima svoju “priču”. Iako do najudaljenijih ima i par stotina kilometara, vredi izdvojiti bar jedan dan i posetiti neke od njih. Naime, zbog velike udaljenosti teško je obići više od tri-četiri dvorca za jedan izletnički dan, ali se nikako nećete pokajati.

Moj put ponedeljak 23.02. 21:10 Komentara: 0

Rapa Nui, Uskršnje ostrvo

Fantastičnom peščanom uvalom koja se nazire kroz mnogobrojne palme donesene sa Tahitija dominira Ahu Nui Nui sa sedam statua moai izgravirani petroglifima od kojih četiri imaju pukao nešto poput kape na vrhu glava.

Moj put ponedeljak 23.02. 21:00 Komentara: 6

Rafting Tarom

Najatraktivniji deo kanjona dužine oko 90 km, od Šljivanskog do Šćepan Polja, obiluje brzacima (preko 50), divljim pritokama, penušavim vodopadima, bujnim raznovrsnim šumama čije drveće staro po nekoliko stotina godina para nebo u visini i do 50 m.

Moj put ponedeljak 23.02. 18:13 Komentara: 17

Čile, nacionalni park Torres del Paine

Bezbrojna lednička jezera, glečer Gray, vodopadi, prirodni rezervati ptica, stoletne šume, hiljade guanakosa (nepripitomljenih lama), ljubavni ples nandua (južnoamerički noj), pitome lisice, poneka puma i neverovatne promene vremena od vreline do uraganskih naleta vetra u roku od svega par minuta.

Moj put ponedeljak 23.02. 11:58 Komentara: 4

Noć pokriva Damask

Dočekala nas je tamna i teška sirijska noć. Zavodila nas je kako to samo Orjent ume. Tek se, na mahove, iza oblaka pojavljivao bledi Mesec i obasjavao nam put. Put za Damask.

Moj put ponedeljak 23.02. 10:00 Komentara: 6
strana 1 od 2 idi na stranu