Putovanja

10 najsrećnijih destinacija

Ako se već odlučite da krenete na put, onda je veoma bitno da se na tom putu lepo provedete. A ako znate da su neke destinacije "srećnije od drugih" - možda izbor bude mnogo lakši...

Moj put četvrtak 9.06. 18:14 Komentara: 4

Hag

Hag je treći holandski grad po veličini, dom i radno mesto kraljice Beatriks, sedište holandskog parlamenta i sudska prestonica Ujedinjenih Nacija.

Ponuda Turske oduzima dah

Turska će na ovogodišnjem sajmu turizma predstaviti svoju bogatu ponudu na štandu u Hali jedan, pod parolom „Turska oduzima dah”. Na štandu će biti prisutni „Turkish Airlines”, turističke agencije i hoteli.

Vesti četvrtak 24.02. 09:28 Komentara: 3

Kapnikarea - mir koji opominje

Slike iz Atine - između neprolaznog duhovnog mira stare hrišćanske bogomolje i moderne trgovačke groznice. Mermerni plato ispred crkve zapravo je ulaz u jedan drugi svet, u potrošačku pomamu

Grčka petak 11.02. 11:37 Komentara: 0

Imperijalna pijaca blizu Temze

Da li biste poverovali da se na cirka 800 metara od katedrale Svetog Pavla i tri stanice metroom od britanskog Parlamenta nalazi jedna ozbiljna pijaca? Verovatno ne biste. Na svu sreću, London Borough Market uprkos centralnoj lokaciji (poštanski kod SE1) i blizini pojedinih planetarno poznatih znamenitosti (londonske pećine, Tate Modern, Tower Bridge itd.) iz meni nepoznatog razloga još uvek nije nezaobilazni sastojak turističkih kliše tura. Zahvaljujući tome, čak i udarnim pijačnim danima (četvrtak, petak), čovek ovde može nesmetano da se kreće, razgleda šarenu ponudu, proba domaće žitno pivo ili vrhunski karipski curry.

Velika Britanija četvrtak 10.02. 09:37 Komentara: 1

Prag, zlatni grad na Vltavi

Spoj moderne prestonice, širokih ulica i malih kaldrmisanih sokaka je ono po čemu je ovaj grad karakterističan. Prag vas može ostaviti bez daha raznovrsnom arhitekturom, brojnim dvorcima i katedralama.

Češka Republika nedelja 30.01. 06:40 Komentara: 4

Putopis sa Kube

Na Kubu odlazim zajedno sa Kanađanima i svaki put po stupanju na kubansko tle pomislim na Kolumbove riječi izgovorene kad je prvi put kročio u ovu čudesnu zemlju, da nigdje na svijetu nije vidio toliko ljepote i takve rajske prizore.

Kuba petak 28.01. 06:40 Komentara: 4

Kompletan vodič kroz Tunis

Tunis je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi, ali i u Srbiji - godišnje ga poseti preko 7 miliona turista, od toga 25.000 ljudi iz Srbije.

Tunis nedelja 16.01. 22:00 Komentara: 19

Madrid - Gran Vía 100 Años

Središnja, glavna ulica Madrida ove godine slavi stogodišnjicu. Prostire se od Kale de Alkala na istoku, samo par stotina od Prado muzeja, pa do Placa Espanja na zapadu i deli Madrid na severozapadnu Malasanju i istočnu Čueka.

Španija ponedeljak 20.12. 06:30 Komentara: 2
strana 1 od 33 idi na stranu