Foto: Shutterstock/xbrchx
Foto: Shutterstock/xbrchx

Broj domaćih i stranih turista se skoro izjednačio: Tri najposećenija mesta u Vojvodini

Podeli

Vojvodinu je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvih sedam meseci ove godine posetilo 376.987 turista, što je za 69,9 odsto više nego pre godinu dana, navodi se na sajtu Turističke organizacije Vojvodine i ističe da je posebno porastao broj dolazaka stranaca i to čak za 156,1 odsto.

Njih je u severnu srpsku pokrajinu od januara do jula došlo 176.820, dok je broj domaćih turista iznosio 200.167 i bio za 30,9 odsto veći u odnosu na isti lanjski period.

Kao zanimljiv se navodi i podatak da se ostvareni broj noćenja stranih turista gotovo izjednačio sa brojem noćenja domaćih turista i ocenjuje da su jedan od razloga za povećanje broja stranih posetilaca brojne promotivne aktivnosti Turističke organizacije Vojvodine i lokalnih turističkih organizacija.

Među top-5 destinacija u Srbiji: Grad u koji se strani turisti stalno vraćaju

Među njima je i manifestacija "Dani Vojvodine", na kojoj se ostvaruje direktan kontakt sa potencijalnim posetiocima, a ove godine je održana u pet gradova, Budimpešti, Trebinju, Bijeljini, Banjaluci i Temišvaru.

Najposećeniji gradovi u prvih sedam meseci ove godine u Vojvodini su bili Novi Sad i Subotica, dok je među banjama najposećenija bila banja Vrdnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 950 idi na stranu