Foto: Rina
Foto: Rina

Širi se najveća turistička atrakcija u našoj zemlji: "Budućnost srpskog turizma"

Podeli

Iako sama po sebi atraktivna i jedinstvena u regionu, Gold Gondola na Zlatiboru, i u narednom periodu nastaviće da pomera sve granice. Nakon što je ugrađeno još dvadeset kabina, planirano je i dodatno priširenje i to u vidu kraka prema Čigoti.

"To je trasa dugačka 4,5 kilometra i prostire se od Ribničkg jezera gde je međustanica do Čigote. Geometri već proveravaju teren, nadamo se da će studija izvodljivosti potvrditi ovu ideju", izjavila je za medije Bojana Božanić direktor JP "Gold Gondola".

Ona dodaje da će učestvovati na projektima koji se tiču izgradnje žičara u drugim opštinama, jedna od onih koja će se prva raditi jeste ka Pribojskoj banji.

"Naše iskustvo i rezultati u praksi svakako će pomoći u tom projektu. Žičare jesu budućnost srpskog turizma, jer čitava Zapadna Srbija ima veliki broj mesta koja se na pravi način mogu videti iz vazduha", ističe Božanić.

Usled povećanja broja kabina, na zlatiborskoj Gold Gondoli očekuje se smanjenje gužvi, što će biti vidno u jeku letnje sezone.

"Gold Gondola je i više nego opravdala sva očekivanja. Doprinela je izmeštanju turista van samog centra planine, što dodatno pospešuje razvoj čitave destinacije", zaključila je direktorka JP Gold Gondola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 953 idi na stranu