Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici; Foto: Portal mojgradsm
Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici; Foto: Portal mojgradsm

"Morska obala?": Ne, to je jedna od najlepših plaža u Srbiji FOTO

Podeli

Ukoliko ovog leta nećete ići na odmor izvan granica naše zemlje, evo ideje na kojoj plaži možete da se rashladite.

Često zanemarujemo lepote naše zemlje i čeznemo da se otisnemo svetskim turističkim stazama. Međutim, ovog leta želimo da se pokrenemo i da iskoristimo svaki slobodan trenutak (dan, vikend) da upoznamo Srbiju i njena prirodna prostranstva.

Kako su ovih dana paklene vrućine, nismo mogli da odolimo maštanju da ćemo spas da pronađemo na nekoj plaži.

Inspiraciju smo potražili u grupi "Putujmo po Srbiji" na Fejsbuku u kojoj je nedavno osvanula objava u okviru koje je jedan korisnik zamolio za preporuku neke dobre plaže u Srbiji.

Bilo je različitih komentara, ali izdvojili smo najučestalije, koji mogu da vam posluže kao inspiracija za neke buduće izlete:

* Kladovska plaža

* Srebrno jezero

* Peskara, Zrenjanin

* Borsko jezero

* Šljunkara u Beloj Crkvi

Ipak, jedna plaža nam je privukla posebnu pažnju, jer je, kako smo primetili, dobila najviše pozitivnih komentara.

U pitanju je Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici, koja je dobila naziv Brioni.

"Sremska Mitrovica ima uređenu gradsku plažu sa javnim toaletom, kabinama za presvlačenje, tuševima, kafićima, igralištima za decu, terenom za odbojku na pesku, spasiocima, itd. Ima dovoljno i ležaljki koje dobijate tako što naručite piće", bio je jedan od komentara ispod objave, a mnogi korisnici su samo kratko i jasno odgovorili da je plaža u Sremskoj Mitrovici posebna i da je treba posetiti.

Da je popularnost ove plaže porasla, kao i da je mnogi porede sa plažama na moru, govori i opis ove fotografije koji se proširio Tviterom: "Morska obala? Neee, to je mitrovačka plaža."

Sezona kupanja na poznatoj plaži Mitrovčana je počela 10. juna, a osim predivne plaže, posetioce očekuju brojni sadržaji sportsko-rekreativnih i ugostiteljskih objekata.

"Reč je o plaži koja se godinama uređuje, a datira još iz perioda Kraljevine Jugoslavije. Tada je imala samo sto metara. Kasnije tokom šezdesetih na obali je izgrađen prelepi restoran, nazvan Plaža, ali je odmah po ugledu na luksuzno letovalište u Hrvatskoj među građanima dobio nadimak Brioni", piše na sajtu Mitrovicainfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 757 idi na stranu