Foto: Printscreen/Prva TV
Foto: Printscreen/Prva TV

Počela sezona na Torniku: "Očekujemo uspešno leto" VIDEO

Podeli

Na Torniku je danas zvanično otvorena letnja turistička sezona bez pokretanja šestosedne žičare zbog loših vremenskih uslova, dok su adrenalinski sadržaji, kao što su bob na šinama i avantura park danas besplatni.

Tokom leta posetiocima su na Torniku dostupne i staze za planinski bicikizam, a iz Skijališta Srbije očekuju dobru sezonu podsećajući da je žičara prošle godine ostvarila 16.000 vožnji.

“Očekujemo da će i ovo leto biti uspešno i posećeno, s obzirom na to da imamo odlične sadržaje, a biće odobravani i vikend-popusti, kao i prethodnih godina”, rekla je Ana Jovanović iz Skijališta Srbije.

Do Tornika se stiže i Gold gondolom, koja je ove nedelje počela da radi nakon mesec i po rekonstrukcije mreže i letnju sezonu dočekala s ukupno 72 kabine.

Zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba i radiće svakim danom od 11 do 16 časova, a od jula će raditi od devet časova do kasnih večernjih sati.

“Kako bi ponudili što više sadržaja za turiste koji bi da posete i centar i Tornik, organizovaćemo i večernje vožnje”, navela je direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

Zlatibor je spreman za letnju sezonu i pored dosadašnjih sadržaja za posetioce svih uzrasta, uskoro će i Zlatiborsko jezero osvanuti u novom ruhu.

“Jezero će dobiti potpuno novi sjaj, jer u narednom periodu očekujemo puštanje fontane sa vodoskocima od 25 metara, sa svetlosnim i muzičkim efektima, kao i mogućnost projekcije na vodenoj pari”, najavila je Katarina Čubrak iz Turističke organizacije Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 743 idi na stranu