Foto: RINA
Foto: RINA

Zlatibor pun kao košnica: Na vožnju Gold Gondolom čeka se preko sat vremena

Podeli

Tokom novogodišnjih praznika Zlatibor je pun kao košnica. Centralni trg i kafići vrve od posetilaca, a najveća gužva jeste ispred najveće turističke atrakcije - Gold Gondole.

Ispred žičare tokom čitavog dana formirani su ogromni redovi ispred, što pokazuje da je putovanje ovom zlatiborskom atrakcijom pun pogodak. Na vožnju se čeka duže i od sat vremena kako bi se uživalo pogledu koji se pruža od centra zlatne planine, pa sve do vrha Tornika, kroz najlepše predele srspke lepotice.

"Gold Gondola je najveća atrakcija na Zlatiboru, i stvarno se pokazala kao pun pogodan za turiste. Do sada je prevezla oko 250.000 putnika, za nepunih godinu dana od otvaranja. Takođe u ove dane praznika naša "zlatna planina" je prepuna gostiju iz zemlje ali i regiona, gde je u najluđoj noći boravilo oko 50.000 gostiju na šta smo mi ponosni", kazao je za RINU, Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Vožnja Gold Gondolom traje oko 25 minuta i tokom nje prolazi se kroz živopisne predele netaknutih četinarskih šuma i preko prelepog Ribničkog jezera gde se nalazi i međustanica.

"Ima 55 kabina i njen kapacitet je 600 putnika na sat. Radno vreme je od 8.30 do 15.00 časova. Mlađima od šest godina neće se naplaćivati karta, a cena za decu je 550, a za odrasle 1.000 dinara. Tokom vožnje poštuju se sve epidemiološke mere, a u kabini u isto vreme mogu borivati najviše četiri putnika", rekli su u JP "Gold Gondola".

Gold gondola Zlatibor trenutno je najduža panoramska gondola na svetu, skidajući sa trona kinesku gondolu Tianmen Shun, premavšiši njenu trasu za čitavih 1,6 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 950 idi na stranu