Vrnjačka banja Foto:Shutterstock/Djordje Novakov
Vrnjačka banja Foto:Shutterstock/Djordje Novakov

Srpske banje pravi hit ove sezone - idealan izbor za odmor

Podeli

Ukoliko još uvek niste odlučili gde ćete na odmor ovog leta, možda nije loše da spas od velikih vrućina potražite u nekoj od srpskih banja.

Najpopularnije banje u Srbiji na Instagramu FOTO

Zbog pandemije koronavirusa i sve komplikovanije procedure odlaska u inostranstvo, našim turistima će ovog leta biti mnogo lakše da otputuju na odmor u poznate banjske i klimatske centre širom Srbije. Neke banje će biti pravi hit ove sezone, tvrde turistički radnici, jer su kapaciteti već od početka jula popunjeni 100 odsto.

Najveće banje u Srbiji, ovih dana imaju i najviše gostiju. U pitanju su Vrnjačka i Sokobanja.

"Vrnjačka Banja je ovih vikenda popunjena na nivou od 80 odsto. Očekujemo i bolju popunjenost u nekom špicu sezone koji nastupa za desetak dana", kaže Ivan Trifunović, direktor Turistčke organizacije Vrnjačka Banja.

U Sokobanji je popunjeno i više od 90 odsto kapaciteta. "Trenutno boravi 14.000 turista i to su uglavnom domaći turisti. Sporadično se javljaju gosti iz inostranstva. To su pre svega turisti iz susedne Republike Bugarske i iz bivših jugoslovenskih republika", ističe Ljubinko Milenković, direktor TO Sokobanja.

Naši turisti su se okrenuli domaćim destinacijama što je i razumljivo obzirom da su u drugim zemljama na snazi i mnogo oštrije mere zbog pandemije koronavirusa što putovanje čini neizvesnijim i težim.

Vrnjačka Banja prednjači u pružanju usluga. Većina hotela je opremljena dezo tunelima i prečišćivačima za vazduh koji štite ne samo od virusa već i od duvanskog dima, bakterija, grinja i polena. U Banji nema otkazanih aranžmana i rezervacija, premda je za neki drugi datum pomeren jedan veliki međunarodni sportski skup.

"Cela Vrnjačka Banja uopšte živi za turizam i za naše goste. Ponovo smo se okrenuli domaćim gostima ali i domaći gost domaćim turističkim destinacijama", naglašava Danijela Čeperković, menadžer prodaje u hotelu "Cepter".

Ponuda u skladu sa situacijom

Pročitajte još i:

Sokobanja čuva sećanje na Ivu Andrića

Prolom banja

Prolom i Lukovska Banja imaju manje smeštajnih kapaciteta ali su od početka jula popunjene 100 odsto. Ponuda je u skladu sa novonastalom situacijom a domaćini preporučuju što duži boravak u prirodi.

"Naše preduzeće je preduzelo sve mere kako bi se naši gosti osećali potpuno sigurno i kako bi mogli da uživaju u svim neophodnim tretmanim," kaže Marko Gašić, zamenik direktora Lukovske Banje.

Prolom Banja pored šumskog velnesa, dakle šetnje stazama zdravlja, koje su potpuno preporučene jer omogućavaju boravak na vazduhu, nudi i bazene na otvorenom, preporučuje, Marina Cvetković PR Banje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 656 idi na stranu