Izvor: Magazin Novosti

Bešenovačko jezero, poznato još i pod nazivom Beli kamen, spada u retke dragulje Fruške gore.

Bešenovačko jezero, nestvarne lepote, na 80 km od Beograda je idealna oaza, u kojoj vlada atmosfera mira i pozitivne energije - kombinacija koja će vam napuniti baterije.

Do ovog jezera se stiže za sat i po, a putevi kroz sremska sela će učiniti da uživate u živopisnim pejzažima na putu do tamo.

Plaža Beli kamen

Jezero je nastalo u jami rudarskog kopa rude lapor beočinske cementare. Prilikom eksplotacije probijena je vodonosna žila tako da se kop počeo puniti vodom. Prema dostupnim podacima, duboko je neverovatnih 50 metara.

Sam prizor kada priđete jezeru oduzima dah. Boje su nestvarne, žute litice kamenoloma su u savršenom kontrastu sa tirkiznom bojom vode.

Oni koji su bili na ovom jezeru tvrde da je ovo jedno od najlepših mesta za kupanje i da podseća pre na prizor s mora, nego s jezera.

Plaža je divlja, pa zato ponesite zalihe hrane i vode. Sama podloga je kamenita (ipak je u pitanju rudnik) i ume da bude neudobno, ukoliko ne izaberete ravnije površine.

Hlada ima malo, pa ukoliko želite da ga zauzmete, predlažemo da dođete već oko 10 ujutru. Ljubitelji sunčanja, ne moraju da brinu, jer je 80 odsto plaže na direktnom suncu.

Voda savršena za uživanje

Topla voda, neverovatne bistrine, pomešana sa mineralima koji su se oslobodili iz rude, čine je savršenom za uživanje.

Veruje se da je zbog svog mineralnog sastava voda lekovita, ali i blato, pa tako možete videti starije posetioce kako se mažu njime.

Sedam najlepših jezera koja morate posetiti

Postoji nekoliko prilaza u vodu i svi su savršeno čisti (nema trave, što je najbitnije) i pristupačni.

Bajkovito jezero ima još jedan kec u rukavu. Dok plivate, možete da uživate u pogledu na laste koje vas nadleću u potrazi za vodom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.