Izvor: RINA

Tokom pet prazničnih dana planina Zlatibor oborila je sve rekorde posećenosti. Na ovoj turističkoj destinaciji dnevno je boravilo oko 30.000 gostiju, najviše domaćih posetilaca, ali i turista iz regiona Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Smeštajni kapaciteti u hotelskoj i privatnoj režiji bili su popunjeni danima unazad.

„Zlatibor je za prvomajske i vaskršnje praznike bio jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji. Posetioci su prepoznali sve čari ove planine i bogatstvo sadržaja. Tradicionano među najpopularnijim lokacijama bila je Stopića pećina, koju je tokom prethodnih dana dnevno posećivalo oko 1.200 ljudi“, rekao je za Rinu direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.

Foto: Rina

Kao što se moglo pretpostaviti, veliko interesovanje i dalje vlada za zlatiborsku Gold gondolu koja je radila sve dane odmora tokom kojih se od centra planine do vrha Tornika provozalo oko 4.500 ljudi.

Foto: Rina

"Zlatibor svakako ne obuhvata samo Kraljev trg i uređen centar, već ogromno prirodno bogatstvo. Koronavirus mnoge je upravo vratio prirodi, pa gosti Zlatibora svoje vreme najčešće provode u dugim šetnjama i planinarenju uređenim stazama, vožnji bicikla. Odlična klima i povoljna ruža vetrova čine ovu destinaciju vazdušnom banjom, sa koje se posetioci vrate odmorni", kaže Živanović.

Foto: Rina

Izuzetno posećeni bili su Staro selo Sirogojno, Gostilje vodopadi, Kaubojski grad i Dino-park kao atrakcija za najmlađe. Ugostiteljski objekti radili su poštujući sve epidemijske mere, a s obzirom na veliki broj turista, čekalo se i na mesto na klupama koje se nalaze pored jezera na Kraljevom trgu.

Foto: Rina

Tokom prazničnih dana svoje kapacitete otvorio je i kamp Zlatibor, a tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp je stigao iz Holandije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.