Foto: Rina
Foto: Rina

Turisti mogu konačno da odahnu: Smanjuju se gužve na centralnim ulicama Zlatibora FOTO

Podeli

Turistički centar Zlatibora odnedavno je bogatiji za tri nova parking prostora, kapaciteta više od 180 mesta, čime će se znatno smanjiti gužve koje su bile izazvane nedostatkom parkinga.

Javno komunalno preduzeće "Zlatibor" proširilo je parking kapacitete u samom centru turističkog naselja formiranjem dve javne parking površine. Novi parking prostor, sa 53 mesta nalazi se nedaleko od Kraljevog trga, između zgrade pošte i ambulante, dok novi parking prostor lociran kod početne stanice Gold gondole raspolaže sa 30 parking mesta.

Probleme sa nedostatkom parkinga u centru Zlatibora u velikoj meri rešava još jedan parking prostor lociran između teniskih terena i jezera, na početku pešačke zone, kapaciteta čak 100 parking mesta. Na ovom parkiralištu naplata se vrši na naplatnoj rampi.

Nove parking površine raspolažu adekvatno obeleženim mestima za parkiranje automobila osoba sa invaliditetom.

Pored pomenutih parking prostora, već postojeće parking površine nalaze se na sledećim lokacijama: parking ispod crkve (preko puta depadansa hotela Palisad), ulica Miladina Pećinara, iznad pijace i Avantura parka, sa obe strane ulice i parking kod restorana Zlatni bor.

Pored javnih parkinga, na glavnoj autobuskoj stanici nalazi se veliki parking prostor gde se naplata vrši na naplatnoj rampi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 739 idi na stranu