Foto: Rina
Foto: Rina

Srpska planina je top-destinacija za odmor sa ljubimcem: Sve više "pet frendli" objekata

Podeli

Zlatibor je i u ovoj epidemiološki nepovoljnoj sezoni privukao mnogobrojne turiste, među kojima je sve više onih koji ovde dolaze sa svojim kućnim ljubimcima, jer mnogi ugostiteljski objekti na Zlatiboru u sklopu svojih usluga nude i vid "pet friendly" odmora.

"Poznato je da psi ljudima daruju prijateljstvo i održavaju nas zdravima, jer zahtevaju šetnje i boravak na otvorenom. Samim tim doprinose smanjenju osećaja usamljenosti i stresa. S obzirom na sve što ovi kućni ljubimci pružaju, ljudi ih više nego ikada doživljavaju kao porodicu i nerado provode svoje odmore bez njih. Jedna od osnovnih potreba vlasnika pasa je smeštaj, a zatim i sam boravak u turističkom mestu, u parkovima, šetnjama, kafićima, restoranima. Najam smeštaja za pse na Zlatiboru podrazumeva trošak koji se na dnevnom nivou kreće od 1.000 do 2.000 dinara“, kažu u uristićkoj organizaciji Zlatibora.

Ova najposećenija srpska planina obiluje prirodnim lepotama, stazama preko livada i kroz šumarke pogodnim za šetnje različitog intenziteta, idealnim za društvo ljubimca. O tome svedoče i posetioci i meštani Zlatibora. Aleksandra, ponosna vlasnica haskija, kaže da specifična zlatiborska klima i te kako prija toj rasi pasa, kao i da prostrani šumski kompleksi i livade predstavljaju pravi raj za sve vrste ovih kućnih ljubimaca.

Na sajtu Turističke organizacije Zlatibor, u odeljku „Korisne informacije“ (u kategoriji „Pet friendly objekti na Zlatiboru“), nalazi se ponuda ugostiteljskih objekata koji primaju kućne ljubimce, uz obavezno dogovaranje u vezi sa uslovima boravka. Tu su svrstani pojedini hoteli, pansioni, apartmanska naselja, auto-kamp.

Osim njih, na Zlatiboru postoji i veliki broj privatnih apartmana koji primaju kućne ljubimce, a te informacije mogu se dobiti prilikom rezervacije smeštaja posredstvom turističkih agencija. Takođe, u gotovo svim restoranima koji imaju bašte primaju i kućne ljubimce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 806 idi na stranu