Foto: Rina
Foto: Rina

Zašto je Mokra gora jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji? FOTO

Podeli

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u našoj zemlji nalazi se na krajnjem zapadu Srbije, okružena planinama Zlatibor i Tara. Živopisna Mokra gora u godini korone oborila je sve rekorde posećenosti, jer su sadržaji koji privlače posetioce u ovaj kraj mnogobrojni.

Turističko naselje Drvengrad na Mokroj gori već na samom ulazu oduzima dah, ulicama Mećavnika uzbudljivo je šetati u bilo koje doba godine jer nudi brojne sadržaje za nezaboravni odmor, radni boravak, ali i jednodnevnu posetu.

"Stvarno ne treba žaliti ništa kada je ovakva lepota u pitanju. Prelepo je mesto, ja volim prirodu, jako mi je se svidelo i verujem da ću se ubrzo ponovo vratiti na ovu nestvarnu lepotu", rekao je za Rinu Ilija Janković, jedan od posetilaca Mokre gore.

Oni koji se odluče da ovde provedu odmor mogu izabrati jednu od četrdeset drvenih kućica. Na Mećavniku ne postoje dve iste sobe, a posetiocima su dostupni i brojni drugi sadržaji.

"Mećavnik poseduje sportski i spa-centar koji je gostima dostupan besplatno tokom boravka kod nas, kao i teretane", kaže Bojana Tošić iz ovog turističkog kompleksu.

A na samo sedam kilometara od ovog kompleksa, na 1200 metara nadmorske visine nalazi se skijalište Iver, poznato po stazi za vrhunske skijaše, ali isto tako i za one koji su prvi put stali na skije.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Skijalište Iver pruža plavu stazu koja se nalazi sa druge strane i dostupna je početnicima, gde i imamo organizovane ski-školice, instruktore za sve uzraste koji se prvi put susreću sa ovim sportom. Odavde odlaze kao profesionalci", kaže Jelica Kuburović.

Za ljubitelje skijanja izgrađen je smeštaj koji se nalazi između dve staze a gostima su na raspolaganju brojni dodatni sadržaji za opuštanje, relaksaciju i zabavu, kao i specijaliteti internacionalne kuhinje.

"Imaju kuglana, bazeni, saune, teniski tereni, tako da može ceo dan da se upotpuni i pretvori u izuzetno kvalitetno provedeno vreme, koje stvarno brzo prođe, počev od igraonice za malu decu", kaže jelica Kuburović.

Foto: Rina
Foto: Rina

Voz Nostalgija jedan je od simbola turističke ponude na Mokroj gori,. Voz prolazi kroz jedinstvene pejzaže prelepog kraja.

"Vožnja vozom kreće sa polazne stanice Mokra gora, traje oko dva i po sata, ide se do Šargan Vitasi, i po povratku garnitura se vraća istom trasom i putnici imaju priliku da pristanu na jednom od pet vidikovaca i sagledaju sve lepote prirode ovog kraja", kaže Aleksandra Milenković, upravnica muzejsko-turističkog kompleksa Šarganska osmica.

Mokra gora i Mećavanik sigurno su jedinstvena mesta u Srbiji, a kada dođete na ovo čarobno mesto i uživate na trgu Nikole Tesle, ili prošetate sokakom Novaka Đokovića, potrudite se da ovo mesto sačuvate od zaborava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 655 idi na stranu