Izvor: B92

Oblačinsko jezero u opštini Merošina, nekada omiljeno odmaralište stanovinka juga Srbije, uskoro se vraća na turističku mapu. Rekonstrukcija hotela i čitavog kompleksa, koja je otpočela prošle godine privodi se kraju, te bi već na proleće mogli biti spremni za turiste.

Preduzeće koje je na pet godina zakupilo objekat na Oblačinskom jezeru, privodi kraju rekonstrukciju hotela i uređenje čitavog kompleksa.

Rekonstruisani su restoran i sobe, a urađena je nova krovna konstrukcija i zamenjena kompletna stolarija.

"Unutar objekta su adaptirane sve prostorije kako bi se dobila funkcionalna celina i kako bi se olakšao proces rada. Uporedo se radilo na uređenju prilaza kompleksu, kao i na terasi koja prati objekat i gleda ka jezeru", kažu za eKapiju iz kompanije koja uređuje kompleks.

Projekat je delo zaposlenih u ovoj kompaniji, koji su i izvodili radove.

Ako do sada niste obišli ova jezera u Srbiji, sada je pravo vreme za to

"To je tehnička služba koja je neumorno radila i radi da se objekat što pre renovira", ističu.

Radovi na restoranu i sobama se polako privode kraju.

"Što se otvaranja tiče, tu bismo bili oprezni sa prognozama, jer ne zavisi sve od nas. Tu pre svega mislim na pandemiju koja je ne samo usporila radove, već utiče i na to kada ćemo biti u mogućnosti da počnemo sa radom", kažu iz kompanije.

"Predlog za vikend: Obiđite neko od ovih 5 jezera u Srbiji",

Trenutni kapacitet hotela je sedam dvokrevetnih soba i četiri bungalova sa po četiri sobe, a iz investitori navode da je u planu i proširenje smeštajnih kapaciteta.

"Razmišljamo i o proširenju ponude, ali za sada je akcenat na rekonstrukciji već postojećih sadržaja i da se najpre oni stave u funkciju", ističu.

Oblačinsko jezero je prirodno jezero, koje je 60-ih godina bilo najposećenije dnevno letovališta Nišlija, ali i ostalih stanovnika iz ovog kraja.

Tada je izgrađen javni bazen, košarkaški teren i fudbalsko igralište kao i motel sa bungalovima na obali jezera.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.