Foto: Printscreen / TV Prva
Foto: Printscreen / TV Prva

Najšumovitija planina, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu VIDEO

Podeli

Kruševljani imaju izreku: "Za Kruševac ništa nije dobro ako nije najbolje". Tako, na svega 20 kilometqara od centra grada za sebe i svoje prijatelje ljubomorno čuvaju Jastrebac, najšumovitiju planinu, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu.

Pročitajte još:

Idealne države za svaki horoskopski znak: Ovnovima Tajland, Škorpijama Nemačka

Ako želite odmor i svež vazduh, Jastrebac je pravi izbor. Iz Turističke organizacije Srbije apeluju, putujte odgovorno – nosite masku, perite ruke i držite distancu.

Najlepši deo ove planine i omiljeno izletište je Ravnište. Na zaravnjenom delu nalazi se Jastrebačko jezero, hoteli, veći broj vikendica, avanturistički park i sportski tereni.

Zahvaljujući blagoj klimi, svežim vazdušnim strujama i raznolikosti flore i faune, ova planina pruža raznolike mogućnosti za odmor i rekreaciju.

"Jastrebac je pogodan za planinare, bicikliste, ljude koji se bave gljivarstvom, travare... Jastrebac i izletnicima nudi veoma blage šetnje", objašnjava prednosti srpske planine Dušan Đorđević iz TO Kruševac.

Grad u Srbiji pun zaboravljenih kafana, neispričanih priča i duševnih ožiljaka FOTO

Jastrebac je predivan u svako doba. U jesen nestvarno crven, pun nekog žara, tokom toplog leta čarobno svež, a zimi nudi idilu i mir koji donosi belina snega. Jastrebac obiluje potocima i rečicama koji su bogati pastrmkom.

Tri skrivena jezera najposećeniji lokaliteti srpske planine: Spremni za zimsku sezonu FOTO

"Na Lomničkoj reci, koju mi zovemo Jastrebačka reka, dozovljen je ribolov", ističe Đorđević.

Nepregledne listopadne i četinarske šume na Jastrepcu skrivaju bogatu faunu.

Opširnije u video-materijalu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 500 idi na stranu