Izvor: B92

Već dva dana Zlatibor je u centru medijske pažnje zbog početka rada Gold gondole. Veliki redovi na ulazu i uzbuđenje obeleželi su otvaranje ovog decenijskog projekta.

Vožnja gondolom do Tornika donosi uživanje u prelepim pejzažima i pogled na Zlatibor iz jedne potpuno nove perspektive.
Kabine su opremljene po najvišim tehničkim standardima. Tu su pregrade za skije i bordove, osvetljenje na solarne panele, a u jednu kabinu može da stane deset putnika.

Vožnja u oba smera traje 50 minuta. Ono što je bitno pomenuti jeste da se srce gondole nalazi na Ribničkom jezeru, gde je planirana izgradnja kompleksa novi Zlatibor, na više od 200 hektara zemljišta.

Očekuje se da će Zlatibor u narednih desetak godina postati jedna od najposećenijih destinacija, ne samo kod nas već i u regionu sa deset milion noćenja godišnje.

Zlatiborska gondola upisana u Ginisovu knjigu rekorda: "Uzbudljivo i zanimljivo" VIDEO

Panoramska gondola na Zlatiboru, najduža tog tipa u svetu, počela je da radi, a prvi putnici kažu da je vožnja bila veoma zanimljiva i da su doživeli jedinstveno iskustvo.

Opširnije u video-materijalu:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.