Izvor: Tanjug

"Naši turistički centri će biti spremni da prime goste, naravno u skladu sa epidemiološkim merama", rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić.

Ova godina će definitivno i kada se razmišlja o očekivanjima za zimsku sezonu biti, kako je istakao, godina domaćih turista.

Dodao je da će zimska sezona samo smanjiti, ali ne i nadoknaditi štetu koju smo pretrpeli zbog nedolaska stranih turista ove godine. Kada je reč o pomoći hotelijerima, Ljajić je rekao da očekuje da isplata počne ove ili početkom sledeće sedmice.

U avgustu je, kaže, čak 23 odsto rast domaćih turista u odnosu na avgust 2019. i to, dodaje, već znači za oporavak našeg ukupnog turizma i one manje destinacije koje su bile nedovoljno poznate, s obzirom da je seoski turizam tokom leta doživeo ekspanziju.

"Želimo da se to nastavi i da napravimo od seoskog turizma još jedan turistički proizvod koji će donositi značajan prihod", naveo je Ljajić.

Ljajić: "Koliko će nama biti potrebno, teško je reći"

Može se, kaže, očekivati da će 2021. godine, ako epidemiološka situacija bude bolja, dolazak gostiju iz regona i da bi to mnogo značilo, jer bi mogao onda da se očekuje dolazak i inostranih gostiju.

"Ne možemo ništa da predividimo. Realnije je da se 2021. obraćamo domaćem turisti", kaže Ljajić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.