Foto: Rina
Foto: Rina

Zlatibor ove godine obara rekorde: Domaći turisti spasli letnju sezonu FOTO

Podeli

Da je ovog zdravstveno nepovoljnog leta najbezbednije odmarati se u Srbiji shvatio je veliki broj građana, pa je Zlatibor, prema raspoloživim podacima, bio izuzetno posećen u drugoj polovini letnje sezone

Tokom avgusta na planini je dnevno boravilo i do 27.000 gostiju, a pojedini lokaliteti su već oborili rekord u broju poseta u odnosu na prošlu godinu.

"Odlične rezultate zlatiborskog turizma potvrđuje i visoka popunjenost hotela i privatnog smeštaja, koja je tokom avgusta dostizala i 90 odsto u pojedinim objektima. Očekivano, najbrojniji su bili domaći gosti, zatim iz Bosne i Hercegovine, a odmarao se ovde i manji broj turista iz Rusije, Nemačke i Francuske. Poslovanjem u tom letnjem mesecu zadovoljni su vlasnici restorana i kafića koji su, uz poštovanje svih epidemioloških mera, uspeli da usluže veliki broj gostiju, zahvaljujući prostranim i lepo uređenim baštama", rekao je Vladimir Živanović, direktor TO "Zlatibor".

Foto: Rina
Foto: Rina

Stopića pećinu tokom avgusta posetilo je 45.000 turista, a od početka godine ukupno 90.600, čime je oboren prošlogodišnji rekord, koji je iznosio 89.000 poseta.

Dino-park je ovog leta, a posebno u avgustu, premašio broj poseta u odnosu na isti period prethodne godine. Tome je, pre svega, doprineo sam položaj parka, koji svoje atrakcije bazira na otvorenom prostoru, kao i novi sadržaji koji su namenjeni odraslima.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Veliko interesovanje posetilaca privlači i novootvoreni tematski park "El Paso Siti", kaubojski grad na Vodicama. U ovom parku, gde se posetioci osećaju kao u pravom vestern filmu, uživalo je više desetina hiljada turista, što ga već sada, posle samo četiri meseca rada, čini jednim od najposećenijih lokaliteta na planini. Veliku posećenost ostvarili su i planinski centar Tornik, vodopad u Gostilju, Muzej "Staro selo" u Sirogojnu, Avantura park u centru Zlatibora", naglasio je Živanović.

Foto: Rina
Foto: Rina

S obzirom na to da su radovi u centru Zlatibora već tokom avgusta bili pri kraju, veliki broj gostiju uživao je u novom izgledu Kraljevog trga, a brojni turisti mogli su se sresti na Šumatnom brdu, kraj izvora Oko, na vidikovcima Gradina, Obadovo brdo, Čuker...

Proplanci i šume Zlatibora vrveli su od znatiželjnih i prirode željnih gostiju, koji su osveženje od avgustovskih vrućina pronalazili u hladovini borova, potocima, virovima i kupalištima u okolini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 530 idi na stranu