Ilustracija/Foto: depositphoto/vitalytitov
Ilustracija/Foto: depositphoto/vitalytitov

Turistička ponuda Srbije na najvažnijim platformama u Kini

Podeli

Nekoliko kineskih tehnoloških firmi je tokom pandemije koronavirusa počelo da organizuje digitalne obilaske evropskih destinacija, među kojima je i Srbija, a najveća među njima je Alibabina turistička platforma Fligi.

U Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) kažu za Tanjug da nastoje da iskoriste razne, interesantne i savremene načine za promociju naše zemlje, da je Fligi samo jedna od platformi na kojima se TOS promovisao, te da se nastoji da se nađu načini za besplatnu, ali efektivnu promociju.

Navode da je pre nekoliko dana urađen i lajv strim za platformu “Mafengwo”, koja je veoma popularna, tako da je više od 100.000 ljudi uživo pratilo šetnje po Beogradu.

TOS je, kažu, tokom trajanja vanrednog stanja, usled nemogućnosti putovanja i promocije Srbije kroz predstavljanje na sajmovima, dovođenje tur-operatera, novinara i influensera, organizovao snimanje lajv strimova uglavnom iz Beograda, ali kroz koje je bila promovisana cela zemlja i mogućnost da se ceo odmor provede u Srbiji.

"Imali smo mogućnost da se promovišemo na mnogim platformama u Kini, zbog velike popularnosti koju je Srbija doživela u jednom trenutku. Mi smo se potrudili da taj trenutak iskoristimo i da turističku ponudu Srbije na ovaj način približimo kineskim turistima", navode u TOS-u.

TOS je dodelio i brojne nagrade najrevnosnijim pratiocima, koji su putem poruka najavili da će doći čim im budu omogućena putovanja u Evropu i da će Srbija biti jedna od prvih destinacija koje će posetiti.

Srbija je, napominju, jedna od retkih zemlja koja je sve vreme epidemije kovida 19 u Evropi intenzivno radila promociju u Kini, te se nadaju povratku kineskih turista u našu zemlju, ali i znatnom povećanju broja turista iz Kine.

Nakon stabilizacije stuacije sa kovidom 19, promocija destinacije će biće sa još više izazova i biće još veća utakmica za svakog turistu i ne samo iz Kine.

Podsećaju da je TOS krajem prošle godine obezbedio veliki projekat koji finansira Evropska turistička komisija, i uz pomoć tih sredstava sada se radi pojačana digitalna kampanja kako u Kini tako i u SAD.

"Što se Kine tiče, danas smo zahvaljujući tim sredstvima prisutni na svim najvažnijim platformama u Kini", poručuju iz TOS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 476 idi na stranu