Foto: Rina
Foto: Rina

Vrnjačka banja puna gostiju uprkos vanrednoj situaciji: Hoteli puni, stižu velike grupe turista

Podeli

Ovde trenutno boravi oko šest hiljada gostiju, ali je epidemiološka situacija pod kontrolom

Iako je na snazi vanredna situacija zbog epidemije koronavirusa, u Vrnjačkoj banji trenutno boravi oko 6.000 gostiju, što je za 20 odsto menje nego u istom periodu prošle godine.

U Turističkoj organizaciji, ali i hotelijeri, s obzirom na okolnosti, zadovoljni su posetom, očekujući da će se sa normalizacijom epidemiološke situacije broj turista u kratkom roku povećati za 10 odsto.

Foto: Rina
Foto: Rina

"Popunjenost hotela je na nivou od 80 odsto, što je odličan pokazatelj. Ovakva poseta u nepovoljnoj situacija je i rezultat velikog broja izdatih vaučera koji se realizuju u domaćoj radinosti.Inače, u svim objektima su preduzete epidemiološke mere. U hotelima stolovi su odvojeni pleksiglasom, hranu sa švedskih stolova služe konobari, ulazi u hotele su dezinfikovani, a osoblje radi sa maskama i zaštitnim rukavicama“, kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka banja.

Foto: Rina
Foto: Rina

Prema njegovim rečima, kulturnu ponudu Vrnjačke banje u julu i avgustu predstavljaće pozorišne predstave, izložbe, književne večeri, zatim Internacionalni festival pozorišta u amfiteatru "Danilo Bata Stojković", LOVE FEST i Festival filmskog scenarija i druge manifestacije čiji će format biti prilagođen epidemiološkoj situaciji u Vrnjačkoj banji i okruženju

strana 1 od 381 idi na stranu