Izvor: B92, Prva TV

Mnogi će ovog leta ostati bez kupanja u Egejskom ili Jonskom moru, pa su odlučili da im Vlasinsko jezero bude zamena za Egej.

Kažu da je Vlasina srpsko more. Voda ovde nije slana, ali vam ne treba ni QR kod, ni PCR test. Doduše, ovde nema ni korone, a kada dođete dočekaće vas i jedino plutajuće ostrvo na Balkanu: Mobi Dik.

Gužva je kao prošle godine na grčkim i crnogorskim plažama, turisti iz svih krajeva Srbije i Bugarske su jedni pored drugih.

Foto: Depositphotos/ Emica

Kako kažu pojedini kupači, voda je hladna ali ne smeta im u ovoj situaciji. Bugarski turisti kažu da je bolje i od Crnog mora, malo hladnije ali, kako kažu, korone nema.

"Nije ovo zamena za Egej, ovo je original", komentarišu pojedini, a što se girosa tiče adekvatna zamena jeste leskovački roštilj.

U vilama i hotelima na Vlasini stigle su i prve grupe gostiju, ali mesta još uvek ima. Na vlasini nisu imali zaražene koronom ali nisu imali ni veliki broj gostiju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.