Izvor: B92

Na Fruškoj gori uskoro se otvara jedan od najvećih zip-lajnova na Balkanu, kao i adrenalinski park. Evo i kada će prvi posetioci moći da odgovore tom adrenalinskom izazovu.

"Zip-lajn bi trebalo da proradi početkom jula. Dugačak je 1470 metara, drugi je po veličini u regionu. Duži je jedino na Plitvicama, oko 1700 metara. Pošto su ljudi uglavnom navikli na to da su Vojvođani pitomi, evo svima prilike da dođu u Nacionalni parki isprobaju ovo", rekla je za Jutro Prve TV Branka Bogavac iz NP Fruška gora.

Ovaj zip-lajn dnevno može da primi 300-500 korisnika, a ima dve žice, pa će biti moguće i spuštanje u parovima. Spust je dugačak kilometar i po, a brzina je oko 60 km/h, tako da je prihvatljivo za sve oni koji se možda i boje.

Osim zip-lajna, tu je i adrenalinski park, odnosno dinamična "šetnja" kroz krošnje drveća. U NP Fruška gora nalaze se još i staze zdravlja, fruškogorske terme, i etno naselje sa sremačkim i vojvođanskim specijalitetima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.