Foto: TeodoraD/Depositphotos
Foto: TeodoraD/Depositphotos

Za praznike na Zlatiboru dnevno boravilo 30.000 posetilaca: Zaposleni progovorili i kineski

Podeli

Zlatibor je u vreme praznika dnevno beležio oko 30 000 posetilaca, a samo u vreme novogodišnje noći na ovoj planini je, prema nezvaničnoj proceni popunjenosti kapaciteta, bilo oko 50 000 gostiju.

Tome je doprineo i sneg koji je pao u pravo vreme, kao i dobra ponuda zabavno-kulturnog programa. Gosti su stizali iz svih krajeva Srbije, kao i iz bližeg i daljeg okruženja. Trend rasta broja posetilaca, kako kažu u TO Zlatibor, nastavio se. Samo stranih turista bilo je 30 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

"Kako hotelijeri, tako i ugostitelji, svi su svesni priliva broja stranih turista, pogotovo gostiju iz Kine, tako da su se pripremili relativno dobro, pripremili i menije i hranu za te goste. Kadrovi su se generalno osposobili poznavanjem stranih jezika za komunikaciju sa tim turistima, tako da su to neki novi izazovi sa kojima se destinacija bori. Moramo da naglasimo i da nas je vreme poslužilo, sneg je pao u pravom trenutku", kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Svi koji su došli na Zlatibor, kako je dodao, mogli su da uživaju u snežnim sportovima, da posete i ski-centar Tornik koji je relativno brzo uspeo da pripremi staze da ski-centar pusti u rad.

"Nadamo se da će ovih dana biti pun kapacitet i da će sve staze raditi. Skijalište Obudojevica je takođe radilo, i svi lokaliteti su takođe bili otvoreni. Sve je to doprinelo dobroj poseti", naveo je on.

"Zajedno sa Turističkim udruženjem, opštinom Čajetina, Sportskim centrom Čajetina i Turističkom organizacijom, svi zajedno ulažemo napore da na jedan tradicionalan i nesvakidašnji način obeležimo Srpsku novu godinu uz bogat program, pre svega dečiju predstavu i deljenje paketića u porti crkve u Jablanici, kulturno – umetnički program, kuvano vino i rakiju, posetioci će moći da se posluže", dodaje Živanović.

strana 1 od 430 idi na stranu