Izvor: B92

Brojni turisti koji su došli u Beograd zbog proslave Nove godine oduševljeni su atmosferom koja vlada u glavnom gradu, a za doček su bili u poznatim beogradskim restoranima i na otvorenom, gde su uživali u koncertima uz kuvano vino.

Drugog dana januara u Beogradu vlada prijatna novogodišnja atmosfera, a najprometnija Knez Mihailova ulica danas izgleda nešto praznija nego prethodnih dana.

Mnogi turisti iz inostranstva su novogodišnju noć proveli uz neki od bogatih prazničnih programa srpske prestonice, a većina anketiranih rekla je za Tanjug da im se najviše u Beogradu dopada hrana i muzika, kao i ljudi.

"Ovde je jako prijatno, lepa je atmosfera, dobra je hrana", rekla je jedna turistkinja iz Kine.

Jedan Kinez je u Beogradu zbog svog medenog meseca, a posebno je istakao pozitivnu energiju koja je sveprisutna, kako kaže.

I Bugari su istakli da im se provod za doček Nove godine u Beogradu izuzetno dopao, i da imaju u planu da se ponovo vrate u Srbiju.

Rusi su poručili da su srećni zato što su za novogodišnje praznike u srpskoj prestonici i srdačno su zahvalili na lepom prijemu.

Foto: ANRiPhoto/depositphotos

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović izjavio je za Tanjug da je veliki broj stranaca odlučio da poseti Beograd tokom novogodišnjih praznika i da dominiraju gosti iz Kine.

"Već dva-tri dana pred doček Nove godine svi hoteli su bili puni, goste posebno zanima kulturno-istorijsko nasleđe, obilazak muzeja, Skadarlija, brojni beogradski restorani", istakao je Popović.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za Tanjug da su najbrojniji turisti za doček Nove godine u Srbiji bili oni iz regiona, naročito iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije i istakla je da je primetno da je sve više turista iz Nemačke, Turske, Grčke i Kine za vreme novogodišnjih praznika.

"Osim što su zainteresovani za gastronomiju i kulturno-istorijske znamenitosti, često odluče i da vreme provedeno u Srbiji iskoriste i da se odmore i relaksiraju u nekom od spa-centara i banja", poručila je Labovićeva.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.