Izvor: B92

Jedan od najčitanijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svetu "Lonli planet" stavio je Srbiju među top-10 najpovoljnijih odredišta koja treba posetiti u 2020. godini.

"Srbija je autentična, značajna evropska država, koja se polako istražuje. Njen glavni grad Beograd vekovima je bio jedna od glavnih raskrsnica kontinenta", piše Lonli panet.

U tekstu se navodi da Beograd danas ima dnevnu kulturu posete kafića i noćni provod uz Dunav.

"A kad izađete iz Beograda, očekujte avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevne manastire i monolitne spomenike iz jugoslovenskog doba", nabraja Lonli planet mesta koja turista može da vidi u Srbiji.

A Srbiji je stiglo još jedno priznanje .Naime, turistička ponuda iz oblasti zdravstvenog i velnes turizma na teritoriju opštine Kuršumlija izabrana je za izuzetnu destinaciju Evrope u Srbiji za 2019. godinu.

"Radi se o priznanju u okviru nacionalnog konkursa. Nagrada je birana u 16 evropskih zemalja i jedna je od najznačajnijih u oblasti turizma. Imamo izuzetno kulturno istorijsko nasleđe, tu su prve zadužbine Stefana Nemanje, osnivača srpske srednjevekovne države - tri banje Prolom, Lukovska i Koršumlijska. Takođe, tu je i Đavolja varoš i to su sve razlozi zbog kojih bi ljudi trebalo da se zainteresuju i dođu u Kuršumliju", rekao je Dejan Crnomaković, rukovodilac EDEN programa TOS.

Pogledajte video-snimak:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.