Izvor: Tanjug

Do četvrtka 18. aprila podneto je 120.000 prijava građana za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji.

Pristigao je maksimalan broj prijava predviđen sredstvima u budžetu u ovoj godini, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Akcija dodele vaučera tako je završena pre predviđenog roka, što pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i petu godinu zaredom, konstatuje ministarstvo.

U ovoj godini je za vaučere iz budžeta Srbije ukupno izdvojeno 600 miliona dinara, a najtraženije destinacije za odmor preko vaučera bile su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja i Ribarska banja, dok su najveće interesovanje za ovu vrstu subvencionisanog odmora pokazali stanovnici Beograda, Leskovca, Niša, Pančeva i Novog Sada.

Za vaučere su najzainteresovaniji bili penzionera (55,5 odsto), pa zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara (32,7 odsto) i nezaposlena lica (10,5 odsto), objavilo je ministarstvo.

Vaučeri su na iznos od 5.000 dinara, a odnose se na odmor u trajanju od minimum pet noćenja u ugostiteljskim objektima izvan opštine korisnika vaučera, odnosno prebivališta.

U 2018. godini podeljeno je 100.000 vaučera, a 2017. godine 91.907, navodi ministarstvo i konstatuje da interesovanje građana za ovu akciju raste iz godine u godinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.