Izvor: Beta

Direktor Turističko-sportske organizacije Prokuplje Bratislav Lukić izjavio je danas da će ta organizacija ove godine razvijati rekreativni sport u uslovima netaknute prirode planinskog ambijenta, na Belom kamenu.

On je ageniciji Beta rekao da za ovaj sport imaju idealne uslove u odmaralištu na Belom kamenu, koje je pravo mesto za razvoj sportskih aktivnosti i pokretanje akcije "Škola u prirodi", za decu osnovnih i srednjih škola u Prokuplju.

"Usvajanjem Prostornog plana prokupačke Skupštine, stvoreni su uslovi za izradu Strategije razvoja turizma i regulacionih planova za nove turističke destinacije, što nam daje šansu da kroz izradu kvalitetnih projekata konkurišemo za sredstva kod domaćih i stranih institucija i organizacija", rekao je Lukić.

Lukić je kazao i da se planirane aktivnosti tiču stvaranja uslova za povećanje konkurentnosti i da će raditi na kvalitetu smeštajnih kapaciteta.

On je naveo i da će pokušati da gostima ponude izbor domaćih tradicionalnih jela, po kojima će taj objekat biti prepoznatljiv.

"Ideja nam je da kupovinom zdrave hrane i poljoprivrednih proizvoda za našu kuhinju od meštana susednih sela pomognemo i ljudima koji žive i rade u ovom seoskom području", rekao je Lukić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.