Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Turisti u 2018. ostavili dosta novca u prestonici Srbije VIDEO

Podeli

Turisti su prošle godine dosta novca ostavili u Beogradu, poručuju iz Turističke organizaciji Beograda.

Beograd je prošle godine posetilo 1,14 miliona turista, što je porast od 13 odsto na godišnjem nivou, saopštio je TOB pozivajući se na zvanične podatke Sekretarijata za upravu Grada Beograda.

Ostvareno je 2,46 miliona noćenja, što je za 14 odsto više noćenja stranih turista u našoj prestonici.

Najbrojniji gosti u Beogradu bili su Turci (78.420 turista i 137.790 noćenja), drugi su Kinezi, koji ujedno beleže i najveći procentualni porast od 80 odsto u broju dolazaka i rast od 70 odsto u broju ostvarenih noćenja u Beogradu.

Slede gosti iz Hrvatske, Nemačke, BiH, Grčke, Slovenije, Bugarske, Crne Gore, Rumunije, zatim Italije, SAD, Rusije, Makedonije i Izraela.

O protekloj turističkoj godini u Beogradu za emisiju "150 minuta" Prve televizije govorio je v. d. direktora Turističke organizaciji Beograda Miodrag Popović.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Srbija je dobila dve nove zaštićene prirodne oblasti – spomenike prirode Pećinski sistem Samar i Tupižničku ledenicu. Reč je o pećinskom sistemu koji je severoistočni deo planine Kalafat u opštini Svrljig i kraškoj jami Tupižnička ledenica u južnom delu istoimene planine, kod Knjaževca.

strana 1 od 15 idi na stranu