foto: thinkstock
foto: thinkstock

"Forbs" preporučuje da obiđete Srbiju, ali ne zbog njene istorije

Podeli

Američki magazin „Forbs“ uvrstio je Srbiju u 18 najjeftinijih destinacija na svetu koje se apsolutno isplati videti prvenstveno ako „tražite mesta sa neverovatnom energijom koja je zarazna“.

Tačka od koje treba poći je svakako Beograd u kojem se „svakog sata u toku dana dešava nešto“.

“Ulice su pune neverovatnih restorana, slatkih kafića, barova i klubova. Prijateljskih lokala i ljudi ima svuda. U njima ćete naći ljude različitih godina kako uživaju i piju rakiju (srpsko nacionalno piće). Restorani su kombinacija tradicionalnih i internacionalnih jela“, piše novinarka Asdgik Melkonijan, koja toplo preporučuje komplet lepinju, ćevape i Karađorevu šniclu.

Ipak, ono što navodi kao najbolje u Srbiji jeste njen noćni život i „plutajuće“ klubove na Dunavu koji su jedinstveni i na kojima žurka traje do ranog jutra.

Srbija se tako našla u društvu San Antonija u SAD, Pueble u Meksiku, Havaja, Indije, Buenos Ajresa, Mongolije i mnogih drugih gradova i država na listi pristupačnih, ali fenomenalnih destinacjia za 2019. godinu.

Na planini Stolovi može se naići nanesvakidašnju atrakciju koja iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u prirodu koji joj se instinktivno vraćaju, kao što su se i konji na ovoj planini vratili da nesmetano jure šumom i proplancima.

strana 1 od 21 idi na stranu