Šabac / thinkstock
Šabac / thinkstock

Odluka koja je uzdrmala Šabac: Vekovna tradicija na novoj lokaciji

Podeli

Ukoliko ste godinama išli u Šabac zbog vašara i tačno znate gde se on u gradu nalazi, ove godine ga tamo nećete pronaći. Vašar je izmešten!

Vašar se oduvek održavao na popularnom Mihajlovcu, a ove godine doneta je odluka da se napusti vekovna tradicija i da se premesti na novu lokaciju. A na novoj lokaciji, nekoliko stotina metara dalje vašardžije negoduju zbog nove odluke.

“Zašto se selimo ovde kada već godinama održavamo vašar tamo gde smo napravili staze, imamo vodu, WC, navikao se narod“, kaže jedan od meštanina za TV Prva.

Pojedini razmišljaju i da odustanu od vašara. O tome nema ni govora jer se nova lokacija uveliko priprema, a razlog da se vašar izmesti je nebrojeno, tvrde iz komunalnog preduzeća.

“Lokacija koja nije podložna podzemnim vodama, lokacija na kojoj se ne zadržavaju nadzemne vode prilikom padavina jer svaki vašar nažalost prođe uz padavine. Velika površina na ovom prostoru je pod betonskim podlogama“, Snežana Đokić, direktor JKP “Stari grad Šabac“.

Bolji prilazi i teren zakupcima nisu dovoljani. Takođe ih plaši i bezbednost jer je na ovom mestu u bombardovanju srušena kasarna. Ipak, iz JKP-a kažu da opasnosti po zdravlje nema.

Za utehu onima koji ne mogu da prežale Mihajlovac, tamo će ove godine biti parking.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 15 idi na stranu