Izvor: B92

Prema podacima Turističke organizacije Medveđe, kapaciteti su im u špicu sezone rasprodati, traži se i mesto više. A sve to verovatno zbog najveće atrakcije Sijarinske banje, prirodnog gejzira u kojem, osim odraslih, posebno uživaju i deca.

Sijarinska banja jedna je od tri najtoplije prirodne banje u Srbiji, a njen nadaleko čuveni prirodni gejzir doseže visinu čak 8 metara, a temperatura vode je 72 stepena. Voda se pri spuštanju hladi, tako da je voda u bazenima topla, ali prijatna. Ova atrakcija poznata je od 1954. godine kada je gejzir otkriven.

„Pored ovog gejzira, postoji još 18 termomineralnih izvora različitog sastava, a u sklopu Specijalne bolnice se nalazi i olimpijski bazen“, kaže Miloš Filipović iz Turističke organizacije Medveđa za Jutarnji program sa Natašom na TV Prva.

I zaista je olimpijski bazen divna dopuna i ovako bogate ponude. U najavi je, pored postojećeg hotela, izgradnja još jednog, a čeka se samo investitor.

“Imamo potencijale, a pored vaterpolo bazena, imamo mesta za još jedan hotel na koji budući investitori mogu da računaju“, kaže dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

U samom špicu sezone Sijarinska banja rasprodala je svoje kapacitete kako privatne, tako i u hotelu koji mimo smeštaja nudi terapije posle povreda i operacija. Kako kažu, nakon nekoliko dana u banji ortopedska pomagala postaju prošlost.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.