Izvor: B92

U organizaciji “Buba kluba Srbije“ prošlog vikenda na Zlatiboru se održala peta “Bubijada“.

Ljubitelji ovih oldtajmera došli su iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Bugarske,Poljska, Hrvatska. Sa svojim ljubimcima koji su, svaki za sebe, posebna priča. “Bube“ stare i po nekoliko decenija, uređene na poseban način mnogo govore o svojim vlasnicima.

Na prethodnim “Bubijadama“ kroz zlatiborski kamp je prolazilo više od sto automobila, dok je struktura učesnika ove manifestacije bila raznolika: od male dece koja vole da ih vide do starijih osoba. Ni ovog puta takva masovnost nije izostala.

Ovaj Folksvagenov model konstruisan je tridesetih godina 20. veka, dok je svetsku slavu stekao krstareći drumovima pedesetih godina. Ove godine “buba“ puni 80 godina postojanja, a i dalje vozi putevima širom sveta. Ona je u istoriji autoindustrije jedini model koji tokom svoje dugogodišnje proizvodnje nije pretrpeo gotovo nikakvu bitniju dizajnersku promenu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.