Bobija / thinkstock
Bobija / thinkstock

Srpski grad u kojem je verski turizam u ekspanziji

Podeli

Ljubovija u poslednjih nekoliko godina beleži konstantan rast posetilaca i noćenja.

Prema rečima, Slađane Grujičić iz TO Ljubovija veliki broj planinara posećuje Bobiju, kanjon Trešnjice, Tribuće i planinske visove Azubkovice.

“Verski turizam je u ekspanziji, a sa 13 crkava i 4 manastira mi zaista imamo šta da ponudimo gostima koji žele posetu svetinja i rade na sopstvenoj duhovnosti“, kaže ona u razgovoru za 92putovanja i dodaje da je seoski turizam takođe značajan segment ukupne turističke ponude.

Drinska rivijera sa etno selima na obali, vajatima, apartmanima je nešto što najviše privlači turiste, a onda i splavarenje Drinom koje gotovo svi žele da iskuse.

“Najviše pažnje gosti posvećuju Drini i planinskoj lepotici Bobiji, koja je zaista biser Podrinja sa netaknutom prirodom, brojnim izvorima hladne, pitke vode, retkim biljnim i životinjskim vrstama“, nastavlja.

Tu su i brojne manifestacije koje se organizuju od ranog proleća do kasne jeseni i privlače turiste.

“Naša turistička ponuda usmerena je na sve starosne dobi – manifestacije za mlade, splavarenje, sportovi i rekreacija, pa za porodične ljude sa malom decom drinska rivijera sa smeštajnim kapacitetima, uređenim dvorištima i bogatom gastronomskom ponudom, a ima i za penzionere obilaza verskih objekata, etno sela, splavarenje po želji“, zaključuje Slađana za naš sat dodajući da je svake godine sve veći porast stranih turista koji otkrivaju lepote Podrinja.

strana 1 od 429 idi na stranu