Bobija / thinkstock
Bobija / thinkstock

Srpski grad u kojem je verski turizam u ekspanziji

Podeli

Ljubovija u poslednjih nekoliko godina beleži konstantan rast posetilaca i noćenja.

Prema rečima, Slađane Grujičić iz TO Ljubovija veliki broj planinara posećuje Bobiju, kanjon Trešnjice, Tribuće i planinske visove Azubkovice.

“Verski turizam je u ekspanziji, a sa 13 crkava i 4 manastira mi zaista imamo šta da ponudimo gostima koji žele posetu svetinja i rade na sopstvenoj duhovnosti“, kaže ona u razgovoru za 92putovanja i dodaje da je seoski turizam takođe značajan segment ukupne turističke ponude.

Drinska rivijera sa etno selima na obali, vajatima, apartmanima je nešto što najviše privlači turiste, a onda i splavarenje Drinom koje gotovo svi žele da iskuse.

“Najviše pažnje gosti posvećuju Drini i planinskoj lepotici Bobiji, koja je zaista biser Podrinja sa netaknutom prirodom, brojnim izvorima hladne, pitke vode, retkim biljnim i životinjskim vrstama“, nastavlja.

Tu su i brojne manifestacije koje se organizuju od ranog proleća do kasne jeseni i privlače turiste.

“Naša turistička ponuda usmerena je na sve starosne dobi – manifestacije za mlade, splavarenje, sportovi i rekreacija, pa za porodične ljude sa malom decom drinska rivijera sa smeštajnim kapacitetima, uređenim dvorištima i bogatom gastronomskom ponudom, a ima i za penzionere obilaza verskih objekata, etno sela, splavarenje po želji“, zaključuje Slađana za naš sat dodajući da je svake godine sve veći porast stranih turista koji otkrivaju lepote Podrinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 553 idi na stranu